Nieuws

3D printen; metaal printen

donderdag, 2-4-2015  

De 3D printer; hij is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. De 3D printer wordt dan ook door steeds meer bedrijven aangeschaft omdat het lang niet meer zo duur is als vroeger om de printer aan te schaffen. Printen in 3D kan op ieder moment, in de hoeveelheid die u wenst en met het gewenste materiaal. Wat voor materialen u als bedrijf wilt gebruiken, hangt volledig af van de toepassingen. Metaal is steeds meer een materiaal dat wordt gebruikt voor 3D printing. Als we het hebben over printen met metaal, dan spreken we voor het gemak van ‘3D printen metaal’ om aan te geven over welke toepassing we het hebben. Wilt u meer weten over ‘3D printen metaal’, zoek dan ook altijd op onze website op ‘3D printen metaal’. Dan komt u direct uit bij de mogelijke toepassingen voor printing met metaal. Het 3D printen metaal maakt op het moment vele ontwikkelingen door die zeer interessant voor u kunnen zijn om op de voet te volgen. Onderzoek heeft uitgewezen dat het gebruik van metaal met vijfenzeventig procent is toegenomen als we het hebben over toepassingen in de 3D printing technologie. De gebieden waar 3D printen metaal het meest in wordt toegepast zijn de medische sector, de luchtvaartsector en de elektronische sector. Als we het hebben over ‘3D printen metaal’, dan kan dat gaan over tal van toepassingen en als u meer wilt weten over die toepassingen en de mogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Wij staan u altijd graag te woord om u meer te vertellen over alle mogelijke toepassingen. Ons hart gaat uit naar een wereld waarin de mogelijkheden 3D printen met metaal maar ook met tal van andere soorten materialen optimaal benut kunnen worden! De voordelen van 3D printen:

  • u heeft met 3D printing altijd lage opstartkosten
  • u heeft met 3D printing altijd lage ontwikkelingskosten
  • u geniet van een zeer hoge productiesnelheid met 3D printing
  • 3D printing is en kan zeer milieuvriendelijk worden toegepast
  • vergevorderde aanpassingen zijn mogelijk op ieder moment

3D printen voor bedrijven

Niet alleen in Nederland, maar ook in verschillende andere landen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van metaal en wordt er steeds meer gezocht door bedrijven in verschillende sectoren op ‘3D printen metaal’. Dat komt omdat er iedere keer weer nieuwe mogelijkheden bijkomen waar bedrijven zeer veel interesse in hebben. 3D printen metaal kan voor revolutionaire ontwikkelingen zorgen waarvan we nog maar een fractie ontdekt hebben. Daarom moedigen wij bedrijven en ondernemers altijd aan om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van 3D printing en altijd verder te durven denken als het gaat om toepassingen voor 3D printen metaal, maar ook voor andere toepassingen die gedaan kunnen worden! De kosten voor printen op 3D worden steeds lager en dat zal de komende jaren nog beter worden. Dat is een zeer goede zaak als het gaat om de mogelijke ontwikkelingen. Bekijk als u als bedrijf op zoek bent naar de mogelijkheden voor printing met metaal direct ons kopje ‘3D printen metaal’ en zie wat er allemaal mogelijk is. De toepassingen van 3D printing zijn eindeloos. Zo wordt ‘3D printen metaal’ bijvoorbeeld toegepast voor de ontwikkeling van instrumenten in de medische industrie. Ook voor verschillende soorten prothese, vullingen maar ook voor hele machines kan er gebruik worden gemaakt van de printers. Het zorgt er voor dat er minder mensenwerk aan te pas komt en in de elektronische sector zorgt dat voor een toename van de veiligheid op de werkvloer. Door het automatiseren van processen die normaal door mensen verricht werden, heeft men de mogelijkheid om tijd, geld en moeite te besparen met als resultaat ‘perfectie’. Er zijn minder handen nodig en een grotere nauwkeurigheid kan worden gerealiseerd. Dat geldt voor tal van toepassingen. Bekijk onze website als u vragen heeft over ‘3D printen metaal’, ‘3D printen vloeistof of ‘3D printen kunststof.

Metaal printen

Voor de gemiddelde klant is het produceren van producten met 3D printing van metaal nog een te kostbare aangelegenheid, maar dat wil nog niet zeggen dat dit in de toekomst ook nog zo zal zijn, in tegendeel. Wij zien het als een zeer realistische ontwikkeling dat u als consument in de toekomst zoekt op ‘3D printen metaal’ en dat u dan direct de producten kunt aanschaffen die u wenst zonder dat u aan absurde kosten verbonden bent. Dat zal zo zijn omdat de printers steeds meer gebruikt zullen gaan worden en dat maakt de kosten per print goedkoper. Een veel gebruikte techniek die momenteel wordt ingezet voor het printen van metalen objecten is de ‘Laser Sintering Techniek’. Hierbij worden lossen metaalkorrels verhit en versmolten waardoor ze de juiste vorm aan kunnen nemen. De reden dat het vervaardigen van metalen objecten met 3D printen nu nog zo kostbaar is, is omdat de printers die hiervoor nodig zijn hoge temperaturen moeten kunnen bereiken en dat maakt dat deze printers gemiddeld erg duur zijn om te ontwikkelen. Een andere techniek die steeds meer wordt gebruikt voor het zogenaamde ‘3D printen metaal’ is het gebruik van metaalpoeder. Op zich werkt deze techniek hetzelfde als de eerder besproken techniek, maar doordat het metaalpoeder betreft, zijn er minder hoge temperaturen nodig en dat drukt de kosten voor de printer die nodig is om de objecten te vervaardigen.


Comments are closed.