Bedrijven en Bedrijfsleven

Alimentatie wijzigen

zondag, 15-10-2017  

Zijn jij en je partner al een tijd geleden uit elkaar gegaan? Dan is de kans groot dat je de alimentatie wijzigen kunt die jij moet betalen. Een breuk tussen twee partners is natuurlijk emotioneel altijd al erg genoeg, helemaal als er ook nog eens kinderen in het spel zijn. Daarnaast komen er vaak ook nog veel financiële aspecten bij kijken. Zo moeten jullie je gezamenlijke bezittingen zien te scheiden, moet er nagedacht worden over of een van jullie beide in jullie woning kan blijven wonen en dan zijn er ook nog regels met betrekking tot financiële verplichtingen aan elkaar. De regels met betrekking tot alimentatie wijzigen nog wel eens en het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste mensen zelf weinig weten over hoe de wettelijke constructie wat dit betreft nu precies in elkaar zit. Om ervoor te zorgen dat alle hiervoor genoemde zaken op een goede manier afgehandeld worden, is het raadzaam om ieder een advocaat in de arm te neme. Deze kunnen goede afspraken op papier zetten en jullie ook laten weten wanneer eventueel de alimentatie wijzigen kan.

Alimentatie wijzigen is mogelijk

Veel mensen zijn zich er namelijk niet van bewust dat de hoogte van de alimentatie wijzigen kan. Er zijn echter verschillende momenten waarop dit wel zou kunnen gebeuren, het is geen vaststaand gegeven maar de hoogte van het bedrag is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • de financiële situatie van jullie beiden
  • waar jullie kinderen wonen
  • het aangaan van een nieuwe relatie

We noemen hier graag wat specifieke voorbeelden, zodat jij een beter beeld kunt krijgen van wanneer de alimentatie wijzigen kan. Heb jij bijvoorbeeld altijd een zeer goede baan gehad en betaalde jij daarom maandelijks een bedrag aan jouw ex, maar raak jij nu je werk kwijt of ga je met pensioen? Dan kan dit reden zijn om de hoogte van de maandelijkse betalingen te herzien. Woonden jouw kinderen altijd bij jouw ex, maar willen zij, nu ze wat groter zijn, graag bij jou gaan wonen? Dan hoef jij jouw partner ook niet langer financieel te steunen om de kinderen van de nodige zaken te kunnen voorzien. En gaat een van jullie beiden samenwonen, een geregistreerd partnerschap afsluiten of hertrouwen? Ook dan kan het zijn dat de hoogte van de alimentatie wijzigen kan.

Verweij Juristen kan jullie helpen

Hoe weet je nu wanneer de alimentatie wijzigen mogelijk is? En hoe stellen jullie nu een nieuw bedrag vast dat recht doet aan de nieuwe situaties waarin jullie je bevinden? Dit kun je het best via juristen laten regelen en de advocaten van Verweij Juristen helpen jullie hier graag bij. Zij hebben veel kennis van het familierecht en weten daardoor goed wat de laatste regels zijn met betrekking tot alimentatiebetalingen. Het fijne van dit juristenkantoor, is dat zij altijd zoeken naar een oplossing waarmee beide partijen akkoord gaan en dat zij slepende procedures, die veel geld kosten, zoveel mogelijk proberen te voorkomen. Dit is immers niet in jullie belang. Twijfel jij of de alimentatie wijzigen mogelijk is en of de hulp van een advocaat inschakelen zinvol is? Dan is het goed om te weten dat je bij hen altijd een gratis eerste advies kunt krijgen. Stuur hun dus gerust eens een bericht of neem eens telefonisch contact met hen op en leg jullie zaak voor. Zij kunnen snel bepalen of het zinvol is om de gemaakte afspraken te wijzigen of dat de veranderingen te klein zijn om een wijziging te rechtvaardigen. Zo kom jij er snel achter of alimentatie wijzigen in jullie situatie een optie is of niet.


Comments are closed.