Bedrijven en Bedrijfsleven

Bedrijfsruimte verhuren anno 2015

woensdag, 27-5-2015  

De vastgoedsector in Nederland heeft, als gevolg van de kredietcrisis, een moeilijke tijd achter de rug. Alle ontwikkelingen wijzen nu echter in de richting van voorzichtig herstel en dat is goed nieuws voor mensen met vastgoed op de markt. Een bedrijfsruimte verhuren zal nu gemakkelijker gaan dan enkele jaren geleden. Toch hebt u als verhuurder nog te maken met onzekerheid aan de kant van de potentiële huurders. Hoewel het consumentenvertrouwen in de economie volgens zekere bronnen is toegenomen, blijft het zakenleven daar een beetje op achter. Daar wordt eerder bezuinigd, gekort en ontslagen dan dat er nieuwe investeringen worden gedaan. Wanneer u een bedrijfsruimte verhuren wilt, kunt u hier echter uw voordeel mee doen. Stel dat u een bedrijfspand ter beschikking hebt met enkele honderden vierkante meters oppervlak. Er zijn twee doelgroepen waar u zich dan op wilt richten voor het bezetten van deze bedrijfsruimte. Verhuren hoeft namelijk niet in één keer, maar kan ook in verschillende kleinere delen, zoals per 50 vierkante meter of per aparte kamer in het pand. Met een dergelijk beleid trekt u kleinere ondernemingen, die in zichzelf aan het investeren zijn en een werkruimte zoeken van waaruit zij zich verder kunnen ontwikkelen. Wilt u uw bedrijfsruimte verhuren als één geheel, dan is de tweede doelgroep wellicht interessanter voor u. Dat is namelijk de groep die moet bezuinigen. Dit zijn grotere bedrijven, die door bezuinigingen noodgedwongen op zoek moeten naar een meer bescheiden werkplek. Ook aan deze groep kunt u natuurlijk uw bedrijfsruimte verhuren. Hoe u het ook wilt aan wilt pakken, om een geschikte huurder te vinden voor uw bedrijfspand, is een uitgebreid professioneel netwerk onmisbaar. Wanneer u gebruik kunt maken van een omvangrijk netwerk, kunt u makkelijker via uw contacten en relaties geïnteresseerden op het spoor te komen. Beschikt u niet over een dergelijk netwerk van zakelijke relaties? Dat is geen enkel probleem. De Bedrijfsmakelaar.nl is een intermediair, die u helpt met uw bedrijfsruimte verhuren, door u als verhuurder in contact kan brengen met een doelgroep van ongeveer 40.000 mensen die op zoek zijn naar een geschikte werkruimte. Via deze website kunt u uw pand op aantrekkelijke wijze presenteren. De Bedrijfsmakelaar.nl zorgt er dan voor dat uw aanbod naar potentiële huurders wordt gecommuniceerd via een arsenaal aan verschillende informatiekanalen. Een bedrijfsruimte verhuren anno 2015 doet men dus via internet.

Bedrijfsruimte verhuren via internet

Zeker wanneer maar weinig ondernemingen staan te springen om te investeren, kan een bedrijfsruimte verhuren een lastige taak zijn. U wilt echter ook geen leegstaand vastgoed onder uw hoede hebben. De beste oplossing voor deze stand van zaken is om heel gericht op zoek te gaan naar die ene groep die hard op zoek is naar werkruimte. Het internet heeft zich al talloze keren eerder een ware ondersteuner getoond voor mensen die een heel specifieke doelgroep willen bereiken. De Bedrijfsmakelaar.nl is één van de websites die in contact staat met een groot netwerk van potentiële huurders van uw bedrijfspand. De eerste stap in uw bedrijfsruimte verhuren, is de doelgroep laten weten dat uw aanbod op de markt is. Daarvoor kunt u de volgende activiteiten ondernemen:

  • u zorgt voor aantrekkelijke, representatieve foto’s van het pand
  • u stelt een informatieve beschrijving op van de bedrijfsruimte (oppervlakte, locatie, prijs, etc.)
  • u schrijft zich in als verhuurder bij De Bedrijfsmakelaar.nl
  • u maakt vervolgens gebruik van hun communicatiewegen (sociale media, nieuwsbrief, e-mailalert, etc.)
  • u bevestigt de TE HUUR raamposter van De Bedrijfsmakelaar.nl tegen het raam van uw pand
  • u kunt natuurlijk ook zelf het bericht verspreiden onder uw eigen contacten

Om u in te schrijven bij De Bedrijfsmakelaar.nl betaalt u per jaar € 95. Wanneer u bekijkt wat u daarvoor terugkrijgt, is dit een kleine en zeer doenlijke investering. De Bedrijfsmakelaar.nl geeft u de mogelijkheid om in contact te komen met één van de grootste groepen van potentiële huurders in Nederland. Uw bedrijfsruimte verhuren wordt zo een stuk minder ingewikkeld. De Bedrijfsmakelaar.nl faciliteert namelijk ook een gefragmenteerd aanbod van uw pand: u kunt namelijk met een paar klikken eenvoudig aangeven dat u uw bedrijfsruimte verhuren wilt in aparte delen. Dit is aantrekkelijk voor kleinere bedrijfjes, die zich sterk aan het ontwikkelen zijn. U zult versteld staan hoeveel beginnende ondernemingen bereid zijn te investeren in werkruimte. Er is veel mogelijk, dus denk goed na over hoe u uw bedrijfsruimte verhuren wilt en hoe u dit precies aan gaat pakken.

Bied uw pand nu aan

Wanneer u uw bedrijfsruimte verhuren gaat, is het van belang dat u de ruimte zo aantrekkelijk mogelijk presenteert. Laat daarom foto’s maken door een professionele fotograaf en huur desnoods ook iemand in om de presentatietekst te schrijven. Voor een volledig legaal en betrouwbaar prijskaartje, kunt u de bedrijfsruimte laten taxeren door gecertificeerde taxateurs die De Bedrijfsmakelaar.nl voor u heeft geselecteerd. Waar uw pand zich ook bevindt in Nederland, één van deze taxateurs is altijd in de buurt om een taxatierapport op te stellen voor uw bedrijfsruimte. Verhuren is makkelijker wanneer de potentiële huurder u volledig vertrouwt. Een taxatierapport laten opstellen, dat door alle grote banken en kredietinstellingen wordt geaccepteerd, is een stap in de goede richting. U zult merken dat een bedrijfsruimte verhuren anno 2015, met gebruikmaking van online intermediairs, een stuk eenvoudiger is dan u dacht. Maak de presentatie van het pand dus in orde en biedt het aan op debedrijfsmakelaar.nl. Voor u het goed en wel beseft, kunt u kiezen uit geïnteresseerde huurders aan wie u uw bedrijfsruimte verhuren kunt.


Comments are closed.