Financiën en Verzekeringen

Bel via de telefoon UWV en stel uw vraag

dinsdag, 9-8-2016  

uitkeringsinfo - Telefoon UWVHoewel het tegenwoordig handiger lijkt om gebruik te maken van de sociale media om contact te krijgen met het UWV, is het een stuk slimmer om gebruik te maken van de telefoon om het UWV te bellen. Echt persoonlijk contact is immers alleen mogelijk via de telefoon. Het UWV heeft veel medewerkers in dienst die u graag van dienst willen zijn. Belt u dus via uw telefoon met het UWV, dan is dit de meest effectieve manier om snel, deskundig en uitgebreid antwoord te kunnen krijgen. Ga eerst naar de website Uitkeringsinfo.nl waar u het telefoonnummer vinden kunt en andere handige informatie. Bel vervolgens om informatie te krijgen over:

  • Een sociale dienst uitkering
  • Een WW uitkering
  • Ontvangen van toeslagen

Gebruik de telefoon UWV om tal van redenen

De meeste mensen vinden het erg fijn om een baan te hebben. Zelf ben ik ook zo’n iemand. Een heel aantal jaren heb ik gewerkt op kantoor. Daar deed ik uiteenlopende dingen, waarbij de taken steeds complexer werden. Een opleiding op dit gebied, heb ik nooit gehad. Ik ben er toevalligerwijs ingerold en op die manier steeds verder gekomen. Toch was het niet direct het type baan dat ik zocht, maar ik nam het voor lief, omdat er nou eenmaal geld in het laatje kwam. Geld is iets wat iedereen nodig heeft om staande te kunnen blijven in deze wereld. Zo kunnen er hele basale dingen worden gekocht, zoals voedsel en drinken. Ook wordt hiermee de hypotheek van uw huis afgelost of betaalt u er uw huur van. Met een beetje geluk blijft er ook genoeg over om leuke dingen van te doen, zoals het boeken van verre vakanties of het kopen van die ene luxe auto. Geld verdienen is eigenlijk heel erg leuk. Minder leuk is het wanneer deze zekerheid plots wegvalt. Het kan zijn dat het bedrijf moet gaan reorganiseren en dat er ontslagen vallen, waar u ook bij zit. Ook kan het zijn dat u wegens gezondheidsredenen plots niet meer in staat bent om (tijdelijk) niet meer te kunnen werken. Het kan bijvoorbeeld gaan om ernstige rugklachten waardoor u bedrust moet houden. Ook kan het voorkomen dat u geopereerd moet worden en vanwege deze operatie tijdelijk niet aan het werk kunt gaan. Er kunnen veel redenen zijn waarom u even niet meer naar uw werk kunt. Dat is enorm vervelend, maar gelukkig hoeft u meestal niet in te zitten over uw inkomsten. Is één van bovenstaande voorbeelden bij u aan de hand, gebruik dan de telefoon om het UWV te bellen. Door gebruik te maken van de telefoon om het UWV te bellen, hoort u snel hoe u aanspraak kunt maken op een ziektewetuitkering. Verder zal er duidelijk met u gecommuniceerd worden over wat uw rechten en plichten zijn. Het is dus handig om gebruik te maken van de telefoon om het UWV te bellen wanneer u dit soort dingen weten wilt. Pak de telefoon, bel het UWV en laat al uw deskundig beantwoord worden. Het is zeker slim om tijdig gebruik te maken van de telefoon om het UWV te bellen, zodat u op tijd weet wat u moet doen en wat u te wachten staat.

Altijd een vriendelijke medewerker aan de lijn

Maakt u zich vooral niet teveel zorgen. Belt u via de telefoon met het UWV, dan zult u altijd een vriendelijke medewerker aan de telefoon te krijgen die u precies zal vertelellen wat u weten wilt. Ga naar de website Uitkeringsinfo.nl om te zien waarvoor het telefoonnummer van deze uitkeringsinstantie precies allemaal gebruikt kan worden. Ook voor het aanvragen van toeslagen kunt u hier terecht.


Comments are closed.