Erotiek

Condoom

maandag, 10-12-2018  

Wil jij seks hebben met iemand, dan is het gebruik van een condoom altijd aan te raden! Als je een langdurige vaste relatie hebt en zeker weet dat jij en je partner exclusief zijn, dan is het misschien niet meer noodzakelijk. Maar in alle andere gevallen is het toch echt raadzaam om hier wel voor te kiezen! Het biedt immers bescherming tegen:

  • zwangerschap
  • SOA’s
  • besmetting met hiv/aids

Dit zijn natuurlijk allemaal zaken waar jij waarschijnlijk niet op zit te wachten. Nu is het wel zo dat een condoom niet de enige manier is om zwangerschappen te voorkomen. Ook de pil kan hier natuurlijk een belangrijke bijdrage aan leveren, maar dit beschermt nooit voor de volle honderd procent. Ook zijn er wel andere middelen verkrijgbaar, denk aan het spiraaltje. Maar met al deze producten is het zo dat ze enkel tegen zwangerschappen beschermen en niet tegen seksueel overdraagbare aandoeningen. Ook die bescherming wil je natuurlijk niet missen en een condoom is eigenlijk de enige manier om jou hiertegen te beschermen. Dit belang moet je niet onderschatten. Er zijn zoveel SOA’s die je op kunt lopen en daar zit je natuurlijk helemaal niet op te wachten! Je kunt wel aan je sekspartner vragen of deze een van deze ziektes heeft, maar niet iedereen zal hier eerlijk antwoord op geven. Bovendien kunnen mensen ook drager zijn, zonder dat ze dit weten en zonder dat ze zelf klachten hebben.

Sterk condoom

Met andere woorden, het is dus echt van groot belang om een condoom te gebruiken, alleen dan ben je echt goed beschermd! En niet alleen tegen SOA’s en zwangerschap, maar ook tegen besmetting met het hiv-virus. Nu is het natuurlijk wel zo, dat het van belang is dat je dan voor een goed merk kiest. Je moet er immers niet aan denken dat je condoom scheurt, dat kan echt problemen geven! Zodra er immers een gaatje is ontstaan, is de bescherming niet meer volledig en loop je toch weer risico op de hierboven genoemde zaken. Een morning after pil kan dan nog wel bescherming geven tegen een zwangerschap, maar voor de overdraagbare ziektes en virussen geldt dat er dan niets meer aan te doen is. Dit is niet meer om te keren. Het enige wat je dan nog kunt doen, is goed in de gaten houden of je ook een ziekte hebt opgelopen en je te laten testen. Maar liever krijg je hier natuurlijk niet mee te maken en daarom is het gebruik van een sterk condoom echt van belang!

De beste merken

Hoe weet jij nu welk merk een goede keus is? Voor velen is het lastig om het gesprek aan te gaan over zaken als het condoom, dit voelt vaak toch wat gênant. Toch wil je dus graag zeker weten dat je een goede koop doet. Om hier zeker van te zijn, doe je er goed aan om naar DokterLifeStyle te gaan. Deze winkel verkoopt namelijk alleen maar merken waarbij de kwaliteit gegarandeerd is. Koop je bij hen dus een condoom, dan kun je er echt zeker van zijn dat dit een goede keus is! Natuurlijk bieden zij alsnog de nodige keus, omdat iedereen toch weer andere voorkeuren heeft op dit gebied. Sommige mensen vinden het fijn als het materiaal ultradun is, anderen willen graag een smaakje en weer anderen vinden een ribbeltje erin prettig. Dit kun je bij hen in de webshop allemaal vinden! Let er ook op dat je de juiste maat bestelt! Te klein is uiteraard niet prettig, maar te groot biedt onvoldoende bescherming. Voor een goed condoom ga je dus naar dokterlifestyle.com!


Comments are closed.