Vakantie en Recreatie

De beste Noorderlicht vakantie

donderdag, 23-2-2017  

Mijn man en ik vinden het fantastisch om bijzondere reizen te maken. Vaak hebben mensen dan het idee dat je hiervoor ver moet vliegen, maar ook dichterbij huis heb je genoeg mogelijkheden om een hele inspirerende vakantie te hebben. Zo hebben wij de afgelopen winter een Noorderlicht vakantie gehad en ik kan je vertellen dat we deze vakantie niet snel meer zullen vergeten. Dat is eigenlijk altijd ons doel wanneer we op reis gaan. Wij gaan niet op vakantie om te ontspannen en dagenlang op het strand te liggen. Wij willen graag wat zien en ondernemen. We willen prachtige verhalen te vertellen hebben als we terugkomen. En met de Noorderlicht vakantie is dat zeker het geval. We kennen natuurlijk allemaal de foto’s van dit mooie natuurverschijnsel. Maar dit valt in het niets vergeleken bij wat je in het echt ziet. Het is zo mooi dat het eigenlijk niet in woorden te omvatten is. Voordat ik hier op in ga, wil ik graag eerst vertellen waar we deze geweldige Noorderlicht vakantie geboekt hebben, want zonder de kanjers van Xplore the North hadden wij nooit zo’n goede reis gehad.

  • Lapland
  • Lofoten eilanden in Noorwegen
  • IJsland

Er zijn verschillende bestemmingen en landen waar je het Noorderlicht kunt bekijken. De bovenstaande drie bestemmingen zijn zeer betaalbaar. Je kunt bijvoorbeeld ook naar Groenland gaan, maar dit is een stuk duurder en aangezien we drie andere hele goede opties hadden, hebben we daar dus niet voor gekozen. Onze Noorderlicht vakantie met Xplore the North vond plaats in Lapland.

De Noorderlicht vakantie met allerlei activiteiten

Het leuke van de bestemmingen in Lapland is dat je niet alleen het Noorderlicht kunt zien, maar ook kun je genieten van de prachtige natuur en de andere dingen die je hier kunt doen. Lapland heeft een stuk meer te bieden dan alleen maar het bekijken van het Noorderlicht. Ondanks dat de meeste mensen, net zoals wij, toch wel dit als reden hebben om naar dit land te gaan. De andere landen hebben overigens ook genoeg te bieden. Het is zeer gemakkelijk om naar IJsland te vliegen, iets wat voor veel mensen een doorslaggevende reden is om hier naartoe te gaan en in Noorwegen heb je de eindeloze natuur waar je van kunt genieten. Als jij echt houdt van het maken van mooie natuurfoto’s, dan moet je naar de Lofoten eilanden gaan. Je kunt daar je hart ophalen. Bij Xplore the North hebben ze genoeg te bieden wanneer het aankomt op een Noorderlicht vakantie en het meeste heb je natuurlijk zelf in de hand. Het is aan jou waar je precies naartoe gaat en hoe lang je op reis wilt. Het Noorderlicht is niet altijd te zien, als je dus een zo groot mogelijke kans wilt hebben om dit natuurverschijnsel te aanschouwen, dan is het dus verstandig om voor een net iets langere periode te gaan. Wij hebben uiteindelijk 10 dagen rondgereisd en hebben de tijd van ons leven gehad.

Boek jouw Noorderlicht vakantie

Dit was een van de weinige vakanties die we samen hebben ondernomen waarin we echt niet naar huis wilden gaan. Lapland is een fantastisch land en het is er zo rustgevend en mooi. Hier wil je echt wel een lange periode zijn. Helaas moesten we weer naar huis, maar wel met een zeer succesvolle Noorderlicht vakantie achter de rug. Bij Xplore the North weten ze zeker waar ze mee bezig zijn en wij zouden dit bedrijf dan ook aan iedereen aanraden. Wil jij ook op een Noorderlicht vakantie? Informeer dan vandaag nog naar de mogelijkheden.


Comments are closed.