Ondernemers en Particulieren

De kosten van energielabel aanvragen

vrijdag, 7-5-2021  

Als je je woning wilt verkopen, dan is een correct energielabel verplicht. Als je woning niet over een energielabel beschikt of als dit label verouderd is of tot stand is gekomen onder de oude regels, dan moet je een nieuw energielabel aanvragen. Je bent vervolgens uiteraard nieuwsgierig naar de kosten van energielabel aanvragen. Gelukkig kun je terecht op de website van aanvragen-energielabel.nl, zodat je alvast een idee hebt van deze kosten energielabel. Het is in ieder geval goed om te weten dat het hele proces niet veel tijd in beslag neemt en relatief gezien ook niet heel duur is. De kosten energielabel aanvragen zijn op het moment van schrijven 349 euro. Hiervoor ontvang je dus een officieel label na een grondige inspectie van de inspecteur. Deze kosten energielabel zijn hetzelfde voor alle woningen met een oppervlakte tot en met 190 vierkante meter. Mocht je woning groter zijn, dan komt er per vierkante meter 0,65 cent bij. Als je eenmaal een geldig energielabel hebt, dan kun je gaan verkopen. Maar het is niet zo dat je hier per se op moet wachten. Als je er last minute achter bent gekomen dat jouw energielabel verouderd is, dan kun je meteen een afspraak maken via aanvragen-energielabel.nl. Op het moment dat jouw afspraak is ingeboekt en je dus op korte termijn een inspecteur kunt verwachten, dan kun je de woning in de verkoop zetten. Zolang je het proces van een energielabel aanvragen via de officiële kanalen in gang hebt gezet, dan kun je legaal je woning verkopen. Doe je dat niet en zet je toch de woning in de verkoop, dan riskeer je een boete. De kosten energielabel aanvragen worden daardoor dus hoger, want na de boete moet je alsnog een energielabel aanvragen. Het is dan ook verstandig om het gewoon op tijd te regelen. Het is ook fijn voor potentiele kopers dat ze kunnen zien wat voor energielabel een woning heeft. Het kan overigens ook in je eigen voordeel zijn, want een goed label verhoogt de waarde van je woning. Mocht je flink hebben geïnvesteerd in isolatie, zonnepanelen en dubbele beglazing, dan heeft dat uiteraard een gunstige invloed op het energielabel dat je woning krijgt. De kosten van energielabel aanvragen heb je er dan ook zomaar uit, want je kunt dankzij een gunstig label zomaar duizenden euro’s meer krijgen voor je woning. Een bedrag van 349 euro valt daarbij uiteraard in het niet. 

De kosten van energielabel aanvragen

Ontdek de kosten energielabel aanvragen en neem direct contact op

Als je eerst wilt weten wat de kosten energielabel aanvragen zijn, dan kun je dat nakijken op de site van aanvragen-energielabel.nl. Hier kun je dan ook meteen zien wanneer je nog op tijd bent en wanneer je een boete riskeert. Nadat je weet waar je aan toe bent, kun je ook meteen aan afspraak inplannen. In drie stappen ben je dan vrij snel een stuk wijzer. De te volgen stappen zijn: 

  • Afspraak inplannen
  • Inspectie
  • Registratie van het (nieuwe) label

Bel meteen voor een afspraak

Het is beter om alles zo snel mogelijk voor elkaar te hebben, zodat je je huis ook op de juiste wijze kunt verkopen. Maak daarom gerust een afspraak met aanvragen-energielabel.nl. 


Comments are closed.