Nieuws

Dobbelspel

vrijdag, 6-10-2017  

Veel mensen vinden het leuk om spelletjes te spelen en een dobbelspel is dan eigenlijk altijd heel erg geschikt om te doen. Hoe dan ook zijn alle soorten gezelschapsspellen natuurlijk leuk om met elkaar te doen, het is een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen en eens op een andere manier van elkaars gezelschap te genieten. Maar het fijne van een dobbelspel ten opzichte van andere soorten spellen, is dat je vaak weinig of eenvoudige spelregels hebt. Dat maakt dat iedereen vrij snel mee kan spelen, ook als diegene het spel nog nooit eerder gedaan heeft. Dat maakt dat het heel geschikt is voor bijvoorbeeld familiedagen of introductiedagen, waarbij je eigenlijk geen tijd hebt om echt gecompliceerde spelregels door te nemen en een spelletje echt te leren kennen. Een ander aspect wat mensen vaak fijn vinden aan een dobbelspel, is dat het in veel gevallen niet echt gaat om tactisch inzicht, maar om geluk. Het is maar net hoe de dobbelsteen rolt en hoe dit voor jou uitpakt, of jij het uiteindelijk goed doet of niet. Dat maakt dat het ook een ontspannen manier van spelletjes doen is, je kunt bij slechte resultaten altijd de schuld geven aan de dobbelstenen en die gewoon niet goed voor jou vallen.

Welk dobbelspel kies je?

Als mensen denken aan spelletjes waarbij dobbelstenen de hoofdrol spelen, dan zullen de meesten waarschijnlijk denken aan Yahtzee. En dat is ook niet vreemd, het is een dobbelspel dat al heel lang bestaat en nog steeds erg populair is, vanwege de eenvoud ervan. Het enige wat je immers hoeft te doen is gooien en dan combinaties maken. Meer dan een scoreblok en een set dobbelstenen heb je niet nodig. Maar er zijn veel meer leuke spelletjes op die gebied. Zo is het dobbelspel Regenwormen bijvoorbeeld erg populair bij jongeren. Bij dobbelen moet je niet alleen denken aan stenen met getallen erop, alhoewel dit bij de meeste spelletjes nog wel het geval is, maar je kunt ook denken aan exemplaren met letters of afbeeldingen erop. Dit geeft natuurlijk weer heel veel extra mogelijkheden. Een groot voordeel van ieder dobbelspel is bovendien dat het in een kleine doos past, waardoor je het gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Ideaal dus voor vakantie of voor bijvoorbeeld de pauzes op school of op het werk. Zo heb je altijd iets leuks bij de hand om te doen!

Spellenrijk heeft veel keus

Wat voor dobbelspel je ook zoekt, bij Spellenrijk zul je het zeker kunnen vinden. Deze webshop is een echte specialist op het gebied van spellen en je vindt bij hen dan ook meer dan honderd verschillende dobbelspelen. Aan wat voor opties moet je dan allemaal denken? Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Regenwormen
  • Perudo
  • Qwinto
  • Drakenwoud

En dat is uiteraard slechts een kleine selectie van de mogelijkheden. Door het handige keuzemenu kun je snel je weg vinden in de verschillende opties en bijvoorbeeld zoeken naar een dobbelspel dat je met twee personen of juist met meer dan vier personen moet spelen. Ook kun je ze sorteren op speelduur of op leeftijdscategorie. Dit geeft je de mogelijkheid om heel gericht te zoeken. Door de reviews van anderen kun je bovendien ook gemakkelijk erachter komen of een bepaald spel inderdaad zo leuk is als je dacht of dat het juist wat tegenvalt. Natuurlijk bieden ze bij Spellenrijk niet alleen maar dit soort spellen, je kunt voor allerlei verschillende soorten gezelschapsspellen bij hen terecht en ook legpuzzels bieden zij in grote aantallen aan. Of je nu dus een dobbelspel zoekt of een ander soort gezelschapsspel, bij Spellenrijk kun je het altijd vinden!


Comments are closed.