Bedrijven en Bedrijfsleven

Drank stoken als hobby

zaterdag, 3-2-2018  

Drank stoken als hobby, kan dat? Jazeker! Zolang het alleen voor eigen gebruik is en je het niet gaat verkopen, mag je dit gewoon in je eigen huis doen. Maar waarom zou je dit nu willen doen? Daar kun je verschillende redenen voor hebben. Je kunt bijvoorbeeld op zoek zijn naar een nieuwe hobby, naar iets leuks om in je vrije tijd te doen. Dit is dan echt een originele en ontspannende activiteit, waar je bovendien niet eens de deur voor uit hoeft! Een andere reden is dat zelf drank stoken jou de optie geeft om smaakexperimenten uit te voeren. Nederlandse slijterijen hebben over het algemeen allemaal hetzelfde aanbod, je vindt overal dezelfde grote merken en dezelfde smaken. Wil jij eens een keer wat anders, dan is dat vaak erg lastig te krijgen, tenzij je het geluk hebt dat er toevallig een grote slijter met een origineel assortiment bij jou in de buurt zit. Zelf maken betekent ook zelf invloed hebben op de smaak. Dit experimenteren is niet alleen leuk voor jouzelf, je kunt ook anderen hiermee verblijden door ze af en toe eens een flesje van je eigen brouwsel cadeau te doen. Zelf drank stoken kan op den duur bovendien ook voordeliger zijn.

Drank stoken vraagt om de nodige materialen

Maar voordat het zover is, moet je natuurlijk wel eerst de nodige materialen aanschaffen, want wil je echt goed aan de slag met drank stoken, dan heb je hier wel wat zaken voor nodig. Het belangrijkste daarbij is de ketel die je gebruikt. Deze zou je zelf kunnen bouwen, met behulp van voorbeelden die op internet wel te vinden zijn, maar wil je echt zeker weten dat alles goed gaat, dan kun je het beste gewoon een kant en klaar exemplaar aanschaffen. Wat voor soort ketel heb je nu nodig voor drank stoken? Dat ligt er aan wat je wilt gaan maken, je kunt kiezen voor een:

  • moonshineketel, voor het maken van je eigen moonshine
  • wiskeyketels, voor het vervaardigen van whiskey
  • distilleerketels, voor alle andere soorten drankjes

Kies bij het uitzoeken van een ketel altijd voor een exemplaar dat van een goede kwaliteit is. Voor de smaak en de kwaliteit van hetgeen je stookt is dit echt belangrijk. Je kunt geen lekkere resultaten verwachten als je met matige materialen werkt. Wil je aan de slag gaan met drank stoken, dan moet je dus eerst eens op zoek gaan naar de goede ketels hiervoor.

Drankstoken.nl heeft alle benodigdheden

Maar daarnaast heb je nog meer zaken nodig voordat je kunt beginnen met drank stoken, denk dan aan koper reinigingsdoekjes om de ketel weer mee schoon te maken, aan gist om het hele proces op gang te brengen en aan een alcoholmeter om te controleren of jouw drankje de juiste alcoholsterkte krijgt. Ook een kookplaatje kan goed van pas komen, om de nodige warmte in de distilleerketel te krijgen. Zo zijn er dus verschillende materialen die je moet hebben voor het drank stoken. Al deze zaken kun je het best aanschaffen via Drankstoken.nl, een echte specialist op dit gebied. Groot voordeel van dit kopen bij hen, is dat zij materialen van een hoge kwaliteit verkopen en dat tegen een gunstige prijs. Zo weet je zeker dat je de juiste zaken voor handen hebt om aan de slag te gaan. Daarnaast heb je natuurlijk ook nog ingrediënten nodig om het product te kunnen gaan maken. In recepten kun je precies vinden wat je hier voor kunt gebruiken en het staat je natuurlijk ook vrij om zelf wat te gaan experimenteren. Wil jij drank stoken, dan is Drankstoken.nl in ieder geval de juiste plek om te starten!


Comments are closed.