Cursus en Opleidingen

Een Scrum Master is onmisbaar binnen uw organisatie

maandag, 13-4-2015  

Een Scrum Master helpt het scrum proces in goede banen te leiden. Hij of zij is de coach van het team. De taken van een Scrum Master zijn divers. Maar wat is Scrum nu eigenlijk? Het valt onder Agile-Software ontwikkeling. Het is dus ook een manier om software producten te maken. Hierbij wordt er gewerkt in teams. De samenwerking onderling is van groot belang voor het slagen van het hele proces. Het is een eenvoudige methode die veel gebruikt wordt. Met name omdat het weinig overhead oplevert. De voordelen van Scrum staan hieronder vermeld.

  • U werkt met het team in korte sprints. Hierdoor kunt is het mogelijk om binnen aanzienlijk korte tijd, producten op te leveren.
  • De communicatie is snel door de openheid die er is binnen het team, maar ook de dagelijkse vergaderingen.
  • Alle teamladen zijn betrokken. De volle inzet van alle teamladen is van cruciaal belang.
  • De voortgang van het product is altijd een belangrijk item, waardoor het ook constant in de gaten wordt gehouden. Informatie hierover is binnen handbereik aanwezig.

De Scrum Master zorgt ervoor dat er vergaderingen gepland worden. De Scrum Master regelt alle vergaderingen die er nodig zijn. Zo wordt er aan het begin van iedere werkdag standaard een vergadering gehouden. Dit wordt de ‘Daily Standup’ genoemd. Het is een korte vergadering, die slechts ongeveer 15 minuten duurt. In deze 15 minuten beantwoorden de teamleden een aantal vragen aan de Scrum Master. Deze standaard vergaderingen die door de Scrum Master worden georganiseerd, zijn belangrijk voor het goed verlopen van het hele proces. Zo weet iedereen goed van elkaar waar ze mee bezig zijn, maar ook tegen welke problemen ze bijvoorbeeld aanlopen. Wat van groot belang is voorafgaand aan het hele proces, is dat de teamleden zich ervan bewust zijn dat het project al hun aandacht zal vragen. Ze zullen er fulltime mee bezig moeten zijn, en zich voor de volle 100% inzetten om tot het gewenste eindresultaat te komen. Actief meedoen in een vergadering is dus cruciaal. De Scrum Master ziet er op toe dat het hele team zo goed mogelijk samenwerkt. De taak van de Scrum Master is dus niet te onderschatten en van groot belang voor het slagen van het project. De Scrum Master is verantwoordelijk voor een goed verloop van het proces.

Ontdek uw kwaliteiten. Word ook Scrum Master!

Er zijn op het moment veel bedrijven die er over denken om Scrum toe te passen. Wat deze methode zo interessant maakt, ligt in de eenvoud en de toepassing. Wilt u ook een Scrum Master worden? Dan is een handige training om mee te starten ‘De Agile Scrum Training’. In slechts één dag leert u de basis van wat een Scrum Master zijn nu eigenlijk inhoudt. Er zijn een heel aantal begrippen die u wellicht nog niet kent, die in deze training volop aan bod komen. Kent u Burndown Chart bijvoorbeeld? Dit is een grafiek die het team bijhoudt, en de voortgang laat zien van het proces. De grafiek heeft overigens een belangrijk aandeel in het proces. Zo kennen we ook het begrip ‘Product Owner’. Dit is één van de drie rollen die aanwezig zijn in een team. Behalve de Scrum Master, is er ook het Development Team. De Product Owner is de klant. Hij zorgt ervoor dat de rekening betaald wordt. Ook heeft hij het product backlog in beheer. De Scrum Master wordt gezien als coach, binnen het proces. Als aankomend Scrum Master leert u hoe u de scrum methode toepast, op het bedrijf waar u werkzaam bent. Uiteraard wordt iedere training gegeven door een ervaren trainer. U leert in een middag en avond de gedachte achter de scrum methode. De ervaren trainer helpt u om deze methode toe te kunnen passen in uw eigen werkomgeving. U krijgt vanzelfsprekend antwoord op al uw vragen. Overigens hoeft u niet over ICT kennis te beschikken. Dit is geen voorwaarde. Bent u enthousiast geworden na deze training? Dit is heel goed mogelijk. Mogelijk is uw wens om Scrum Master te worden alleen nog maar gegroeid. U kunt na deze basistraining kiezen uit een goede vervolgtraining. De Professional Scrum Master is dan echt dé training voor u. Nog even terug komend op de basistraining: Wilt u weten of deze training iets voor u kan zijn? Dan is het mogelijk om een online assessment een stap in de goede richting. Het is overigens zelfs gratis, en een handige test. Op onze website kunt u een link vinden naar dit gratis online assessment. Uw kennisniveau wordt getest via een aantal vragen, welke Engelstalig zijn. Bij een score van 80% of hoger bent u waarschijnlijk erg geschikt. Bent u al enthousiast geworden? Neemt u dan eens een kijkje op onze website Improvement-Services.nl. U vindt hier een heel scala aan opleidingen.

De beste trainingen volgt u bij ImprovemenT

Vanzelfsprekend volgt u de beste trainingen bij ImprovemenT. Wij bieden vele diensten aan en hebben uitsluitend de meest ervaren medewerkers in dienst. Het doel is om het succes van onze opdrachtgevers blijvend te verhogen. Het doel van uw bedrijf is om ook blijvend succesvol te kunnen zijn. Hierbij sluiten wij naadloos aan, door middel van ons trainingsaanbod. Nergens anders in Nederland vindt u de unieke Agile Scrum certificeringstraining. U kunt zowel middels een open-inschrijving u inschrijven voor onze trainingen, als via een in-company training ons opleidingstraject volgen. U bent altijd verzekerd van persoonlijke begeleiding. Kijkt u eens op onze website Improvement-Services.nl. U kunt zich direct inschrijven om binnenkort al Scrum Master te kunnen zijn.


Comments are closed.