Mens en gezondheid

Een SOA test biedt uitkomst na onveilige seks

vrijdag, 23-11-2018  

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om zo nu en dan een SOA test te doen. Ik had een paar jaar geen vaste relatie. En ik vond het heel leuk om dat spel te spelen als ik uitging. Kon ik iemand veroveren? De ene keer lukte dat en de andere keer niet. En als het dan lukte, kwam vaak van het een, het ander. En dat belandden we in bed. Heel vaak deed ik het veilig, maar helaas is dit niet elke keer gelukt. Dan kende ik die persoon niet en dat maakte het ook lastig om te weten wat je eventueel opgelopen zou kunnen hebben. Toen ik na een vrijpartij last kreeg van een aantal klachten, ben ik online gaan kijken wat ik kon vinden over het afnemen van een SOA test. Ik wilde liever niet naar de huisarts, dit is een vriend van onze familie. Ik wilde naar een andere instantie, maar daar moest de SOA test dan wel net zo betrouwbaar zijn. Ik had wat last van vage klachten, dus ik wist niet precies waar ik me op wilde laten testen. En aangezien ik al een aantal jaar vrijgezel was en onlangs ook een keer het condoom was gescheurd, wilde ik een uitgebreide SOA test waarbij meerdere zaken zouden worden getest…

Een SOA test kan van levensbelang zijn

Op een gegeven moment kwam ik de site onedayclinic.nl tegen. Hier vond ik precies wat ik zocht. Je kunt hier gewoon terecht voor een SOA test, je kunt heel makkelijk online een afspraak plannen. Dat vond ik heel fijn, het kan gewoon in Amsterdam, de stad waar ik woon. Al kun je ook terecht bij een One Day Clinic in Den Bosch, Rotterdam of Utrecht. Ik heb eerst contact opgenomen om meer te weten te komen over de tests die zij aanbieden. Ze stonden me heel vriendelijk te woord en konden me goed advies geven. Ik vond het een beetje lastig om te kiezen dus uiteindelijk besloot ik op aanraden van een van de medewerkers om een uitgebreide SOA test te doen, waarbij onder meer wordt getest op HIV, hepatitis B en gonorroe. Een test leek me niet prettig, maar de gevolgen kunnen nog veel erger zijn. Er zijn geslachtsziekten die echt schade kunnen aanrichten. Aan bijvoorbeeld HIV of hepatitis B kun je nog steeds komen te overlijden, als je daar niks aan doet. Dat wilde ik natuurlijk te allen tijde voorkomen. Dus ik besloot even door de zure appel heen te bijten en de test te ondergaan.

Laat je ook snel testen bij One Day Clinic

Het is natuurlijk nooit een pretje om een SOA test te ondergaan. Maar het is het zo waard! Zo kwam ik erachter dat ik last had van chlamydia. Dat is gelukkig goed te behandelen. Daarom ben ik zo dankbaar dat ik deze test heb gedaan en dat ik er op tijd achter kwam. Zo heeft het voor mij geen ernstige gevolgen en kon ik er gewoon iets aan doen, waardoor ik snel nergens meer last van had. Wil je je ook laten testen om te kijken of je een seksueel overdraagbare aandoening hebt of niet? Ga dan naar One Day Clinic, om meerdere redenen:

  • Goed betaalbaar
  • Bekwame medewerkers
  • Anonieme tests mogelijk
  • Zeer betrouwbare tests

Het is heel fijn dat ik weet dat ik hier terecht kan. Mocht ik ooit in de toekomst weer twijfels hebben, dan ga ik zeker terug naar One Day Clinic. Zij helpen je snel en goed, dat is een hele geruststelling.


Comments are closed.