Bedrijven en Bedrijfsleven

Een VCA diploma behalen met een VCA cursus

vrijdag, 9-11-2018  

VCA staat voor Veiligheid Checklist Aannemers. Deze checklist is ervoor bedoeld dat aannemers op bouwplaatsen de juiste veiligheidsmaatregelen treffen en deze maximaal in acht nemen. Een VCA diploma kan door aannemers behaald worden, wanneer zowel werknemers als werkgevers alle vragen op de checklist met een positief antwoord kunnen afvinken. Een VCA diploma krijg je als aannemer dus niet zomaar, maar zul je voor jezelf als aannemer al goed voor te bereiden, omdat het behalen van het erkende VCA diploma veel werk vereist. Veiligheid moet gegarandeerd worden en als aannemer is het belangrijk dat je dit VCA diploma hebt waarmee je kunt aantonen dat je dit onderwerp zeer serieus neemt. Daarom is er een cursus aan dit diploma verbonden, de zogenaamde VCA cursus. Deze VCA cursus is te volgen bij VGMBox, dat onderdeel is van Construction Media BV.

Het VCA diploma in de praktijk

Het VCA diploma is niet zomaar een papiertje, maar een officieel erkent document. Via www.vca-cursus.com kun je je inschrijven voor de VCA cursus en het bijbehorende examen. De cursus wordt klassikaal gegeven op diverse locaties in het land en, zoals net al benoemd, afgesloten met een officieel examen. De cursus kan echter ook online gevolgd worden, maar ook in dat geval vindt het examen op locatie plaats. Met het succesvol behalen van het VCA diploma ben je als aannemer in het bezit van een diploma dat als industriestandaard gebruikt word om de veiligheid van alle medewerkers en werkgevers op een werkplaats te waarborgen, maar ook dat voldaan wordt aan alle eisen rondom gezondheid en milieu. Het VCA diploma is tien jaar geldig en is daarmee gericht op een goede werkwijze van een aannemer en niet op een specifieke situatie in de bouw die enkel op dat moment relevant is. De wet schrijft het VCA diploma niet verplicht voor, maar tegenwoordig is het zo belangrijk dat het een reden kan zijn waarop een opdracht gehaald kan worden. Ook in aanbestedingstrajecten kan dit diploma een doorslaggevende factor zijn.

De cursussen van VGMBox

Het VCA diploma is slechts één van de diploma’s die behaald kunnen worden bij VGMBox. Zij geven duidelijke en effectieve cursussen die doelgericht kunnen worden gevolgd. De diverse cursussen die bij VGMBox kunnen worden gevolgd zijn:

  • VCA Basis Klassikaal
  • VCA Basis Online
  • VCA VOL Klassikaal
  • VCA VOL Online
  • VCA Incompany

De VCA Basis hebben we zojuist besproken, maar de VCA VOL, die zowel klassikaal als online te volgen is, is een interessante en unieke cursus in Nederland. De cursus, bestemd voor operationeel leidinggevenden, is volledig opgezet met filmfragmenten die stuk voor stuk in de praktijk toepasbaar zijn. Deze worden op een groot formaat scherm getoond, zodat alle cursisten de cursus goed kunnen volgen en vervolgens direct de oefenvragen kunnen beantwoorden. Dit gaat via een intern stemsysteem. Veel cursisten kiezen voor deze aanpak, juist omdat het heel visueel is en zo dicht bij de praktijk ligt. Deze cursus wordt ook veel door zelfstandig ondernemers in de bouw gedaan, want ook voor ZZP’ers is het belangrijk om aan alle eisen rondom veiligheid, gezondheid en milieu te voldoen. Daarnaast heeft VGMBox een zeer hoog slagingspercentage van maar liefst 96% als gemiddelde en zijn de kosten, inclusief het examen, relatief laag en inclusief koffie of thee en lunch, gratis parkeren, 100% garantie om te kunnen starten, de voorbereidingsmodule en het diploma. Deze cursus wordt op 25 locaties door heel Nederland gegeven en aan een klassikale cursus nemen maximaal 20 cursisten deel. De cursus duurt één dag, inclusief het examen. Ben je geslaagd? Dan mag je het VCA diploma of VCA VOL diploma in ontvangst nemen 


Comments are closed.