Mens en gezondheid

Een watercooler voor uw gasten is een extra service

dinsdag, 11-12-2018  

In de hotelbranche is het een algemeen begrip om op elke verdieping een watercooler te plaatsen die gasten de mogelijkheid geven om ook op de gang een beker water te drinken. Water is goed voor ieder mens en dat moet gestimuleerd worden, echter in de diverse regio’s van ons land verschilt de waterkwaliteit enorm. Omdat veel ketens een gelijke kwaliteit willen bieden in drinkwater is het gebruikelijk om deze watercooler te plaatsen en gasten hiermee te voorzien van goed, vers en fris drinkwater.

Een watercooler voor elk type hotel

Een watercooler is geschikt voor elk hotel, ongeacht het aantal gasten dat er verblijven. Het maakt daarbij niet uit of het nu gaat om:

  • Een high-end hotel
  • Een budgethotel of hostel
  • Een motel langs de snelweg
  • Een boutiquehotel
  • Een bed&breakfast

Elk soort hotel, uniek of onderdeel van een keten, heeft baat bij het plaatsen van een watercooler voor de gasten. Het wordt gezien als een extra service die tevens de gezondheid van de gasten voorop stelt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat veel hotels een luchtfilteringssysteem hebben wat de lucht in de gangen van hotels vaak droog maakt. Wanneer gasten de ruimtes met dit soort lucht betreden merken zij dit aan de luchtwegen en krijgen ze een droge keel. In plaats van deze mensen naar de kamer terug te laten gaan of juist naar bijvoorbeeld de lobby, is het erg gastvrij naar uw gasten toe om een watercooler op elke verdieping te plaatsen. Deze watercooler kan worden aangesloten op het waternet, waardoor u vrijwel geen omkijken heeft naar de cooler. Heeft u niet de mogelijkheid om de watercooler aan te sluiten, dan is het geen enkel probleem om een cooler te nemen waarop een waterfles van 18 liter geplaatst kan worden. Het voordeel hiervan is dat deze hoeveelheid relatief lang meegaat en dat deze cooler, net als de op het waternet aangesloten cooler het water koel kan serveren en koud kan serveren. Met deze keuze biedt u altijd een verse beker water, naar wens van uw gasten. U zult merken dat de gasten regelmatig van dit water gebruik zullen maken. Veel hotelaccommodaties door het land hebben hier al ervaring mee gedurende de hete periode van de afgelopen zomer. In die periode is het in sommige delen van het land zelfs zo warm geweest dat er een waterschaarste is afgeroepen. Het drinkwater uit flessen heeft de dorst van de gasten destijds gelest en het koele water dat via het waternet geleverd kon worden via de watercooler heeft veel voor veel gasten het hoofd koel gehouden.

Een cooler die bij uw locatie past

Aqua & Beans is naast een bekende leverancier van koffieapparaten en de bijbehorende koffiebonen ook leverancier van watercoolers en flessen water. Op aqua-beans.nl staat een mooie collectie met van elke watercooler een beschrijving of deze met flessen werkt of op het waternet kan worden aangesloten. Ook staat bij de watercooler vermeld wat de verdere specificaties zijn. Zo zijn er ook verschillende kleuren coolers verkrijgbaar, waarmee u de uitstraling van de cooler kunt laten aansluiten bij de inrichting van uw hotelaccommodatie. U heeft hiermee niet alleen een extra dienstverlening voor uw gasten, maar ook nog een apparaat dat past binnen het interieur van uw hotel en dat een stijlvol geheel vormt met uw uitstraling. Uw gasten zullen daardoor het gevoel hebben dat de door u geplaatste coolers deel uitmaken van het concept dat u hen aanbiedt en dus maakt het ’t plaatje voor hen helemaal compleet. Als adviesorganisatie in de hotelbranche onderstrepen wij daarmee de onmisbaarheid van deze coolers op elke hotellocatie.


Comments are closed.