Nieuws

Flexibel werken

vrijdag, 19-6-2015  

Spiritcloud - Flexibel werkenSteeds meer bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid tot flexibel werken en ook steeds meer mensen die deze mogelijkheid nog niet hebben, zouden die graag wel willen hebben. Bent u eigenaar van een onderneming en vraagt u zich af of het ook iets voor uw bedrijf is om dit in te voeren? Dan wilt u natuurlijk eerst graag weten wat de voordelen en eventuele nadelen van flexibel werken zijn voor zowel uzelf als voor uw personeel. De voordelen voor uw werknemers liggen voor de hand. Hebben zij de mogelijkheid tot flexibel werken, dan kunnen zij werken op het moment dat het hen het beste uitkomt en op plaatsen waar zij graag willen. Dit betekent dat het voor hen een stuk gemakkelijker wordt om de zorg voor het gezin of voor hulpbehoevende ouders te combineren met een betaalde baan. Zo kunnen zij bijvoorbeeld ‘s ochtends eerst de kinderen naar de school brengen en dan pas naar het werk gaan. Natuurlijk betekent dit dat zij korter op kantoor zijn, maar doordat zij met flexibel werken kunnen werken waar en wanneer zij maar willen, kunnen ze dit bijvoorbeeld ‘s avonds als de kinderen op bed liggen inhalen. Ook kunnen ze bijvoorbeeld een hele dag thuis werken als een van de kinderen ziek is. Op die manier hoeven zij vanwege ziekte van het kind toch geen werkuren te missen. Het stelt hen dus in staat om een veel betere balans te vinden tussen hun werk en hun familie, zonder dat het ten koste hoeft te gaan van het aantal uren dat er gewerkt wordt. Door de mogelijkheid van flexibel werken, werken zij bijvoorbeeld gewoon ‘s avonds wat uren extra of er wordt in het weekend doorgewerkt. Dit maakt voor veel werknemers hun baan een stuk prettiger en aantrekkelijker. Kunnen zij bovendien hele dagen thuis werken, dan hebben zij veel minder reistijd en verliezen zij veel minder tijd met in de file staan. Zo kunnen zij hun dagen dus veel efficiënter besteden.

Voordelen flexibel werken voor werkgever

Natuurlijk is flexibel werken niet alleen maar interessant voor werknemers, ook voor werkgevers levert het verschillende voordelen op. Een eerste voordeel is dat uw personeel meer de gelegenheid heeft om zorgtaken en werktaken beter te verdelen over de dag. Dit zorgt ervoor dat zij zich rustiger voelen, dat ze meer balans in hun leven krijgen. Uiteindelijk heeft dit tot gevolg dat zij minder vaak ziek zullen zijn en dat het risico op een burn out flink afneemt. Door de mogelijkheid te bieden tot flexibel werken laat u als werkgever bovendien zien dat u vertrouwen hebt in uw wensen en dat u hen verantwoordelijkheid durft te geven. Dit wordt niet alleen als prettig ervaren, het zorgt er ook voor dat mensen meer verantwoordelijkheid gaan nemen en zich verantwoordelijker voelen voor hun werktaken. Veel werk wordt hierdoor een stuk beter uitgevoerd. Een andere prettige bijkomstigheid van flexibel werken is dat door de mogelijkheid op andere plaatsen het werk uit te voeren, veel minder mensen tegelijk op kantoor zullen zijn. Dit heeft als pluspunt dat u dus ook minder werkplekken nodig hebt en dus minder computers, bureaus, bureaustoelen en al dat soort zaken. Ook hebt u dus gewoon minder kantoorruimte nodig. De overstap maken naar flexibel werken betekent voor u als werkgever dus dat u op verschillende kosten kunt besparen. Bovendien, hoe meer mensen kiezen voor flexibel werken en hoe meer mensen ervoor kiezen om regelmatig vanuit huis te werken, hoe minder mensen er op de weg staan. Hierdoor worden de files een stuk minder en dat is voor degenen die wel iedere dag nog naar kantoor willen komen natuurlijk ook erg prettig.

Nadelen

Er zitten dus heel veel verschillende voordelen aan flexibel werken, zowel voor werkgevers als werknemers:

  • er wordt minder in de file gestaan
  • er zijn minder werkplekken nodig en de kosten hiervoor worden dus kleiner
  • mensen zijn beter in balans, door betere verdeling tussen werktaken en andere taken
  • ziekte neemt af, waardoor ziektekosten lager uitvallen
  • personeel krijgt en neemt meer verantwoordelijkheid en voelt zich meer betrokken en tevreden over het werk

Natuurlijk zijn er nooit alleen maar voordelen te vinden aan nieuwe zaken, er zijn altijd wel wat minder geslaagde punten. Met flexibel werken is dit natuurlijk niet anders. Wat zijn nu nadelen van flexibel werken? Voor sommige mensen leidt het er toe dat zij het moeilijk vinden om onderscheid te maken tussen werktijd en vrije tijd. Doordat werk thuis gedaan kan worden, kunnen sommigen er moeilijk afstand van nemen. Een ander nadeel is dat collega’s elkaar minder vaak zien, waardoor teamgevoel af kan nemen. Maar dit zijn eigenlijk de enige nadelen die ervaren kunnen worden. Velen denken dat met flexibel werken samenwerken ook erg lastig wordt en dat het een heel gesleep wordt met computers en papieren. Dat is echter absoluut niet het geval als u kiest voor de slimme ICT-oplossingen van SpiritCloud. Zij kunnen voor u een digitale werkomgeving creëren waarin veilig gewerkt kan worden en waarin collega’s eenvoudig met elkaar aan een project kunnen werken. In de cloud kunnen zij bovendien alle gegevens vinden die zij nodig hebben om hun werktaken uit te kunnen voeren, wat betekent dat er niet gesleept hoeft te worden met computers of papieren. Zonder een goede ICT-oplossing is flexibel werken dus eigenlijk gewoon niet mogelijk. Overweegt u dit in uw bedrijf in te voeren, vraag dan zeker SpiritCloud eens naar de mogelijkheden die zij kunnen bieden.


Comments are closed.