Marketing en Promotiemateriaal

Folders bedrukken in 6 stappen

zaterdag, 13-5-2017  

Iedereen die wel eens een groot evenement georganiseerd heeft, kent de voordelen van folders. Je kunt met één medium veel mensen bereiken en je brengt jouw boodschap duidelijk over. Op een folder passen bovendien veel afbeeldingen, waarmee je de tekst op kunt leuken. Folders bedrukken is niet eenvoudig. Je doorloopt een uitgebreid proces met diverse stappen. Hoeveel stappen dit zijn is afhankelijk van de website waar je de folders bestelt. Op https://www.zogedrukt.nl/folders-drukken is het proces helder en overzichtelijk. We gebruiken daarom deze site als uitgangspunt. Hoe laat je op deze site folders bedrukken?

  • Eindformaat
  • Vouwwijze
  • Bedrukking
  • Materiaal
  • Gewicht
  • Luxe afwerking

Folders bedrukken begint met het samenstellen van je product. Dit is een delicaat karwei. Je wilt een folder die voldoet aan de verwachtingen van de bezoeker. Eerst kies je het eindformaat. Het product moet niet te groot zijn, dat is onhandig, maar ook niet te klein. Een te kleine folder raakt men snel kwijt. Wanneer iemand vervolgens op zoek is naar de begintijd van jouw evenement, is deze informatie onvindbaar. Kies een formaat dat past bij jouw festiviteit. Laat je folders bedrukken voor een waanzinnig feest, dan kies je voor een groot formaat. Bij een kleine samenkomst mag je bescheiden zijn. Laten we zeggen dat je kiest voor A4 staand (210 x 297 mm), de volgende stap is dan de vouwwijze van het papier. Je kunt kiezen voor de bekende zigzag, maar ook voor een openslaande folder of een kruisslag. Ook hier geldt weer: wees persoonlijk. Veel mensen leggen een standaard folder snel aan de kant. Het maakt dan niet uit hoe je de folders laat bedrukken: het ontwerp houdt de aandacht niet vast. Misschien kan een unieke vouw daar verandering in brengen.

Folders bedrukken: materiaal bepaalt uitstraling

Hierna komt het type bedrukking aan de beurt. Je kunt kiezen voor zwart-wit of kleur, enkel- of dubbelzijdig. Bij sommige folders volstaat zwart-wit, maar kleur geniet eigenlijk altijd de voorkeur. Bedenk goed dat je folders laat bedrukken om reclame te maken. Je wilt dus opvallen. Vanuit die logica kun je begrijpen dat ook het materiaal van wezenlijk belang is. Dat materiaal bepaalt de uitstraling van de folder. Stevig materiaal voelt in de regel professioneel, maar is ook duurder. Bij het kiezen van materiaal speelt budget daarom een belangrijke rol. De laatste stappen hebben van doen met het gewicht en de afwerking van de folder. Een lichte folder scheurt relatief makkelijk en waait sneller weg. Daarom kan het handig zijn een zwaarder exemplaar aan te schaffen. De afwerking is uiteindelijk cruciaal voor het eindresultaat. Laat je folders bedrukken voor een terugkerend evenement? Dan mag je hier zeker wat aandacht aan besteden. Wil jij folders laten bedrukken? Surf dan naar Zo Gedrukt en vul het schema in. Je hebt al duizend folders vanaf 92 euro, je betaalt dus geen cent te veel! Heb je moeite bij het samenstellen van een leuk product? Neem dan contact op via het telefoonnummer op de site. De klantenservice helpt je graag met het maken van de juiste beslissing!

Belang van de oplage

Veel mensen die folders laten bedrukken vergeten het belang van de oplage. Hoeveel folders heb je eigenlijk nodig? Wanneer je de animo voor je evenement niet goed inschat, blijf je met veel folders achter. Loopt het storm? Dan kan het duur zijn om last minute folders bij te drukken. Kortom: overleg vooraf met de organisatie over het aantal folders dat je nodig hebt. Zo voorkom je onnodige uitgaven, of een enorme donatie aan het oud papier. Succes bij het ontwerp van jouw unieke folder.


Comments are closed.