Helpdesk en Servicedesk

Hoe haal je alles uit je projectmanagement?

woensdag, 6-5-2020  

Als je doorgaans op projectbasis werkt is het wel zo fijn als je al deze projecten gemakkelijk kunt managen. Daarom heeft teamleader handige software ontwikkeld waarmee je dat kunt doen. Met hun online tools krijg je meer gedaan en heb je minder gedoe. Ze zijn er namelijk op ontworpen om jou een meer overzicht en inzicht te geven in hoe de zaken er voor staan. En elke ondernemer weet dat hoe meer overzicht en inzicht je hebt in een project, hoe makkelijker je waar nodig kunt bijsturen. Daarom is goed projectmanagement zo belangrijk. Daarmee zorg je ervoor dat je te allen tijden op de hoogte bent van de ontwikkelingen, reeds uitgevoerde taken en zie je bovendien welke onderdelen al gefactureerd en betaald zijn en welke niet. teamleader heeft namelijk ook software ontwikkeld voor het maken van facturen en offertes, en deze kun je heel gemakkelijk koppelen aan die voor projectmanagement. Hoe meer van hun tools je gebruikt, hoe makkelijker je het jezelf maakt. Als je de software voor het maken van facturen koppelt aan die voor het managen van projecten kun je heel eenvoudig bepaalde onderdelen factureren. In het factuur programma zie je vervolgens welke van je reeds verzonden facturen al betaald zijn en welke nog openstaan. Indien je dat fijn vindt kun je zelfs een automatische betalingsherinnering instellen voor de facturen die nog openstaan. Dan hoef je niet meer zelf in de gaten te houden of een klant al betaalf heeft of niet.

Handige bedrijfssoftware voor ondernemers

Of je nu net gestart bent als ondernemer of al jaren ervaring hebt, het gebruiken van handige bedrijfssoftware voor ondernemers is een echte must als je wilt groeien met je bedrijf. Je wilt namelijk niet onnodig veel tijd kwijt zijn met het doen van je administratie, het opstellen van facturen of zelfs het handmatig invoeren van gemaakte uren. Bij teamleader hebben ze namelijk alle volgende soorten software beschikbaar:

  • Een tool voor tijd- en urenregistratie
  • Een programma om facturen en offertes mee op te stellen en te versturen
  • Een programma voor optimaal projectmanagement
  • Een tool voor optimale Customer Relationship Management

Deze laatste is heel erg populair. Iedere ondernemer weet immers hoe belangrijk het is om customer relationship management te implementeren in zijn werkwijze. Daarmee maak je het contact dat je met de klant hebt niet alleen een stuk persoonlijker, maar kun je ook veel gemakkelijker terugkomen op een eerder gemaakte afspraak, of informatie die je de voorgaande keren hebt verstrekt. Net als bij de tool voor projectmanagement geeft dit programma je de mogelijkheid aantekeningen te maken en gemaakte afspraken vast te leggen. 

Projectmanagement en factuur programma in één

Alle software die teamleader heeft ontwikkeld is aan elkaar te koppelen. Je kunt tegelijkertijd gebruik maken van de tool voor projectmanagement en die voor het maken van facturen en offertes. Om een factuur te maken klik je gewoon een bepaald onderdeel van een project aan, en vult een uurtarief in. De factuur kun je dan sturen naar de betreffende klant. Deze makkelijker manier van factureren maakt projectmanagement een stuk makkelijker. Je hoeft namelijk veel minder handmatig te doen, en bespaart enorm veel tijd met betrekking tot administratie. Dus wanneer stap jij over op de handige bedrijfssoftware van teamleader?


Comments are closed.