Ondernemers en Particulieren

Hoe kun je gemakkelijk je bank laten reinigen?

donderdag, 3-12-2020  

Heb je een ongelukje gehad en heb je bijvoorbeeld een kom soep of ander eten over je bank laten vallen? Dan kun je boenen als een gek, maar de kans is groot dat professioneel je bank laten reinigen je enige optie is. Dit kun je het beste laten doen door Cinco Tapijt- en Meubelreiniging. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in het reinigen van allerlei stoffen oppervlakken, zoals:

  • Bankstellen en fauteuils
  • Vloerbedekking
  • Trap- en wandbekleding
  • Matrassen
  • Tapijten en kleden

De laatste optie is waarvoor ze het meest worden ingeschakeld. Het gebeurt namelijk relatief vaak dat er iets (bijvoorbeeld etenswaren) over een kleed heen valt en mensen dit zelf niet goed schoon krijgen. Super zonde natuurlijk van het mooie tapijt, zeker als het een dure is. Gelukkig kun je bij Cinco niet alleen je bank laten reinigen maar ook allerlei andere stoffen oppervlakken, en dus ook dat dure tapijt. Maar hoe gaat die reiniging precies in zijn werk?

Je bank laten reinigen: Hoe gaat dat?

Bij deze meubelreiniger gaan ze altijd volgens een standaard, bewezen effectief stappenplan te werk. Je bank laten reinigen gebeurt in hun werkplaats, maar ze halen hem wel gratis bij je thuis op en brengen hem na de reiniging ook weer terug, super makkelijk!. Als eerste inspecteren ze de stof en het soort vlek dat er in zit. Aan de hand daarvan bepalen ze het reinigingsmiddel om je bank te laten reinigen. Dit is een belangrijke stap, want je kunt niet zomaar elk soort zeep voor elk materiaal gebruiken. Sommige stoffen kunnen verkleuren bij het gebruik van het verkeerde soort zeep. Ook de temperatuur waarmee de bank gereinigd wordt is heel belangrijk. Na het bepalen van het reinigingsmiddel wordt de bank nat gemaakt en ingeborsteld met het reinigingsmiddel. Overigens gebruiken ze daarvoor alleen biologisch afbreekbare producten die veilig zijn voor mens en dier. Wel zo fijn als je huisdieren of kleine kinderen hebt die daarna weer van de bank gebruik gaan maken. Door middel van een sproei-extractie methode wordt vervolgens al het vocht, inclusief het vuil, uit de bank getrokken. Hierbij wordt constant nieuw, warm water geïnjecteerd, wat steeds opnieuw wordt opgezogen. Je bank laten reinigen op deze manier is de beste, want zo wordt ook vuil dat heel diep in de vezel zit er uitgetrokken. Je bank wordt dus niet alleen aan de oppervlakte schoon, maar ook veel dieper in de vezel.

De voordelen van je bank laten reinigen

Natuurlijk ziet je bank er weer veel nieuwe uit als je hem hebt laten reinigen, maar wist je dat het ook veel gezonder is? Als je een hele oude, stoffige bank gebruikt dan adem je constant deze stofdeeltjes in, en bovendien alle bacteriën (en soms zelfs schimmels!) die zich in de stof hebben genesteld. Om de 4 à 5 jaar je stoel of bank laten reinigen doe je dus niet alleen omdat hij er dan weer veel mooier uitziet. Bovendien ruikt hij dan ook weer lekker en wordt de kleur veel intenser. Of eigenlijk ga je de originele kleur van de stof weer goed zien, zoals die was toen je hem kocht. 

Lees meer…


Comments are closed.