Financiën en Verzekeringen

Hypotheek voor jouw woning

zaterdag, 25-2-2017  

Wie een huis gaat kopen, die komt er niet onderuit om een hypotheek af te sluiten. Je kunt nog zo goed je best doen om te sparen, het zal je niet zomaar lukken om al het geld bij elkaar te krijgen dat je voor een koopwoning nodig hebt. Door het afsluiten van een hypothecaire lening kun je het nodige geld verkrijgen en jouw nieuwe woning dient dan als onderpand voor wat je geleend hebt. In het verleden wat het zo dat de hypotheek hoger kon liggen dan de aankoopprijs van het koophuis, zodat je wat extra had om te verbouwen of om de makelaarskosten van te betalen. Dat is tegenwoordig niet meer mogelijk, de hoeveelheid die je kunt lenen wordt steeds iets afgebouwd. Dit om te voorkomen dat mensen te hoge leningen afsluiten en hierdoor in de financiële problemen raken. Belangrijk punt voor de hoogte van de hypothecaire lening is de hoogte van jouw salaris. Aan de hand van wat je verdient wordt uitgerekend hoeveel jij per maand terug kunt betalen en hoe hoog je de hypotheek daarom maximaal zou kunnen zijn. Laat daarom eerst de maximale hoogte berekenen, dan weet je naar wat voor prijscategorie jij kunt kijken bij je huizenzoektocht.

Hypotheek in verschillende varianten mogelijk

Een ander punt van aandacht bij het uitkiezen van een hypotheek is dat er verschillende variante te krijgen zijn. Er bestaat bijvoorbeeld verschil met betrekking tot de manier van afbetalen en met de hoogte van de hypotheekrente. Nu is het zo dat er niet één variant is die altijd de beste optie is, wat de juiste keus is hangt ook af van jouw persoonlijke situatie. Voor jou als leek op dit gebied is het lastig om alle mogelijkheden met betrekking tot een hypotheek op een rijtje te krijgen en om uit te rekenen wat voor jou nu de beste optie is. Gelukkig kun je hiervoor ook terecht bij hypotheekadviseurs. Zij hebben veel kennis van deze zaken en kunnen voor jou een berekening maken van wat de meest interessante variant voor jou is. Daarbij is het wel zo dat het altijd aan te raden is om naar een onafhankelijke hypotheekadviseur te gaan. Adviseurs die verbonden zijn aan banken of andere hypotheekverstrekkers zullen immers de neiging hebben om hun eigen producten te promoten en dit hoeft voor jou niet per se de meest gunstige optie te zijn. Laat je bij het uitzoeken van een hypotheek dus zeker bijstaan door een onafhankelijke adviseur.

Advies Nederland

Waar kun je nu een goede onafhankelijke hypotheekadviseur vinden? Daarvoor ben je bij Advies Nederland aan het juiste adres. Zij kunnen voor jou:

  • uitrekenen wat de maximale hoogte van jouw hypotheek zou kunnen zijn
  • nagaan wat voor jouw situatie de beste hypothecaire lening is
  • bemiddelen en afsluiten

Niet alleen als je voor het eerst een woning gaat kopen en daarvoor een hypotheek gaat afsluiten kun je bij hen terecht, zij kunnen ook mensen van dienst zijn die al over hypotheken beschikken. Ze kunnen dan narekenen of dit nog wel het goede product voor hen is en of het niet voordeliger is om over te stappen naar een andere hypotheekvorm of –aanbieder. Door op tijd advies in te winnen en door met regelmaat jouw financiële producten te laten controleren, voorkom je dat je meer betaalt dan nodig is. Het fijne van Advies Nederland is dat zij landelijke dekking bieden en dat je eerste adviesgesprek bij hen altijd gratis is. Zo kun je een goed idee krijgen of zij voor jou de juiste keus zijn om jou te helpen met het vinden van de beste hypotheek.


Comments are closed.