Auto's en Motoren

Ken jij de voordelen van de brommobiel?

vrijdag, 25-12-2020  

Zoek jij een manier om droog van A naar B te kopen, maar wil je geen auto kopen? Kies dan voor een brommobiel! Veel mensen kennen dit voertuig ook wel onder de naam microcar of als 45 km auto. Hoe je het ook noemt, het gaat altijd om een extra klein model auto die niet harder kan rijden dan 45 km per uur. De nieuwste modellen zijn echt volwaardige voertuigen. Bovendien rijden ze ook steeds vaker op elektriciteit in plaats van op benzine. Dat maakt een brommobiel tot een interessante keus, net als de andere voordelen die dit voertuig biedt.

Ken jij de voordelen van de brommobiel?

Elektrisch voertuig

Er zijn veel manieren om bij te dragen aan een beter milieu, een daarvan is het kiezen voor transportmiddelen die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Een elektrische brommobiel scoort op milieuvriendelijkheid erg hoog. Natuurlijk is het zo dat je helemaal geen milieuvervuiling veroorzaakt als je kiest voor lopen of fietsen, maar dat is niet altijd een optie. Soms zijn de afstanden immers gewoonweg te groot of het weer is hiervoor te slecht. Een brommobiel die voorzien is van een accu is dan een uitstekend alternatief. De elektrische aandrijving levert je verschillende voordelen op:

  • je hoeft niet te tanken, maar kunt gewoon thuis de accu opladen
  • opladen is veel voordeliger dan een tank vol benzine gooien
  • je rijdt heel stil en veroorzaakt dus geen geluidsoverlast
  • je stoot tijdens het rijden geen uitlaatgassen uit
  • heb je zonnepanelen of groene stroom, dan rijd je op groene energie

Genoeg redenen dus om voor een elektrische variant te kiezen. Bovendien is het ook nog eens zo dat de onderhoudskosten van een dergelijke brommobiel laag zijn. Het is ook wat dat betreft dus een voordelige keus. De keus tussen een elektrisch exemplaar of een die op benzine rijdt is dus wel duidelijk, maar waarom zou je nu kiezen voor een microcar?

Pluspunten van de brommobiel

Er zijn verschillende redenen te noemen waarom het een goed idee is om een 45 km auto te rijden. Een eerste is dat je altijd droog zit, een duidelijk voordeel ten opzichte van de fiets, scooter of brommer. Ten opzichte van het openbaar vervoer heeft het als voordeel dat je met een brommobiel kunt gaan en staan waar en wanneer je maar wilt. Je hoeft niet te wachten op de juiste vertrektijden, hebt geen onnodige stops onderweg en je komt van deur tot deur. Vergelijk je het met de gewone modellen auto’s, dan heeft een brommobiel als voordeel dat deze veel voordeliger is in aanschaf en onderhoud. Wist je bovendien dat je geen autorijbewijs nodig hebt om hierin te mogen rijden? Een bromfietsrijbewijs of scooterrijbewijs is voldoende. Het halen van dit rijbewijs is een stuk voordeliger dan het halen van je autorijbewijs. Bovendien kun je dus al op een leeftijd van 16 jaar zelfstandig rijden in een microcar. Deze wagens zijn dus om verschillende redenen een uitstekende keus, het enige minpunt is dat je snelheid wat lager ligt dan met een gewone auto en dat je actieradius wat kleiner is. Heb jij interesse in een brommobiel? Bekijk dan eens het aanbod van Fast & Furious Scooters!


Comments are closed.