Woning en Tuin

Keukenboiler voor warm water

zaterdag, 18-2-2017  

Iedereen wil in zijn of haar keuken natuurlijk graag over warm water kunnen beschikken, voor het maken van een sopje of het doen van de afwas is dit immers wel zo handig. Met een keukenboiler zorg je ervoor dat je op een snelle, efficiënte en energiezuinige manier hier de beschikking over hebt. Veel mensen hebben in hun woning een combiketel, die zowel voor de voorziening van warmwater als voor de centrale verwarming zorgt. Natuurlijk is dit een prima optie, maar het heeft wel wat nadelen ten opzichte van de keukenboiler. In de eerste plaats is dat het feit dat het water vaak van ver weg moet komen. Op het moment dat jij de kraan warm draait, duurt het een tijdje voordat het warme water eindelijk in de keuken is. Hierdoor moet je vaak eerst veel koud laten weglopen, omdat je dat op dat moment niet nodig hebt. Dit is natuurlijk erg zonde. Bovendien gaat op dat lange traject weer warmte verloren, wat het niet echt efficiënt maakt. En dan is het ook nog eens zo dat je moet staan wachten. Een keukenboiler bevindt zich vlakbij de keukenkraan. Er is dus geen sprake van een lang traject, waardoor je sneller warmwater hebt, er nauwelijks sprake is van temperatuurverlies en je geen waterverspilling hebt.

Verschillende soorten; keukenboiler

Bij een keukenboiler hebben mensen vaak een beeld van een apparaat dat op gas werkt en dat in het zicht aan de keukenmuur gemonteerd is. Vaak hadden hun opa’s en oma’s dat vroeger zo in huis. Maar de nieuwste generatie boilers wijkt hier veel van af. Ten eerste omdat ze op stroom werken. Dit betekent dat je met groene stroom kunt werken en dus op een duurzame manier warmwater kunt gebruiken. Daarnaast heeft dit als voordeel dat je geen last hebt van een gaslucht. Een ander verschil is dat een keukenboiler tegenwoordig een strakke vormgeving heeft en op een eenvoudige manier weggewerkt kan worden. Er zijn modellen te krijgen die je in een keukenkastje kunt plaatsen, maar er zijn ook modellen die bovenop het keukenkastje geplaatst worden. Je hoeft ze dus in principe helemaal niet meer te zien en ze nemen maar weinig ruimte in. Dat is dus een groot verschil met hoe dit in het verleden was en als mensen dit weten wordt het voor hen vaak ook een veel logischere keus. Wil jij ook graag een warmwatervoorziening die:

  • snel
  • duurzaam
  • efficiënt

is? Dan is het gebruik van een keukenboiler dus zeker een goede optie!

Boilergarant biedt diverse opties

Lijkt een keukenboiler jou eigenlijk ook wel een goede keus voor jouw huis en jouw huishouden? Dan is de volgende vraag natuurlijk welke boiler voor jou nu het meest geschikt is. Het eerste waar je over na moet denken, is de capaciteit die jij wilt hebben. Boilers zijn in verschillende formaten verkrijgbaar en dit heeft invloed op hoeveel warmwater er in één keer beschikbaar is. Je kunt kiezen uit modellen van zes liter, maar ook tien liter of zelfs vijftien zijn mogelijkheden. Wat voor jou handig is, hangt af van je persoonlijke situatie. Dan is er nog de vraag of jij nu het best kunt kiezen voor een close-up of close-in keukenboiler. Voor de werking maakt het niet uit wat jij kiest, je moet hier echt even kijken naar wat voor jouw keuken nu de meest praktische oplossing is. Zijn jouw keukenkasten allemaal vol, maar is er bovenop nog wel ruimte? Dan is close-up erg handig. Komen jouw kasten tot aan het plafond, dan is close-in waarschijnlijk een betere keus. Wat je ook gaat kiezen, zeker is het dat je jouw keukenboiler het best kunt kopen bij Boilergarant!


Comments are closed.