Nieuws

Kies de begrafenisondernemer die bij jou past

donderdag, 19-1-2017  

Er is altijd wat te kiezen. Soms is dat fijn en soms ook niet. Je hebt bijvoorbeeld ook tal van verschillende opties wat betreft je eigen begrafenis en uitvaart. Maar het is niet altijd even fijn om daar over na te denken. Mensen hebben van nature een afkeer van alles wat met de dood te maken heeft. Tegelijkertijd zijn we er door gefascineerd, maar alleen als het de dood als een abstract concept betreft of als het anderen overkomt. We kunnen dus prima gesprekken voeren over de dood en daar misschien zelfs voldoening uithalen, maar alleen als het niet onze eigen dood betreft. We hebben geen behoefte aan een confirmatie van onze eigen sterfelijkheid. Toch moet je er op den duur aan geloven, want je moet toch je eigen wensen kenbaar maken wat betreft je begrafenis. Want er zijn uiteraard verschillende begrafenisondernemers met elk een eigen set aan diensten en mogelijkheden. Omdat het dus niet bepaald fijn is om intensief met zaken aan de slag te gaan die te maken hebben met je eigen dood is er nu een website waar je gemakkelijk een begrafenisondernemer kunt vinden die bij jou past. Via 4begrafenisondernemers.nl kun je direct 4 begrafenisondernemers bij jou in de buurt met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet zelf contact op te nemen met iedere begrafenisondernemer. Je kunt in een tijdsbestek van 5 minuten de begrafenisondernemer vinden die bij jou past. Zowel financieel als qua wensen. Op deze manier kun je de tijd die je moet besteden aan je eigen begrafenis dus beperken, zodat je meer tijd over houdt om je te richten op de leukere aspecten van het leven. Mocht je meer willen weten, dan kun je altijd even een kijkje nemen op de website van 4begrafenisondernemers.nl.

Hoe vind ik de juiste begrafenisondernemer?

Via de bovenstaande website kun je snel kenbaar maken wat je wensen zijn. Zo kun je de volgende zaken via de site aangeven:

  • Soort uitvaart
  • Locatie van de openbaring
  • Type Uitvaartdienst
  • Wensen voor de uitvaart
  • Overlijdensadvertentie(s)
  • Drukwerk
  • Situatie en regio

Allereerst moet je aangeven of je een crematie of een begrafenis wilt. Dit is uiteraard een belangrijke keuze en heeft direct invloed op de andere opties. Vervolgens moet je aangeven waar je wilt dat de openbaring plaatsvindt. Sommige mensen willen dat het bij hun thuis gebeurt, maar anderen hebben liever en begrafenisondernemer die ervoor zorgt dat de openbaring in het uitvaartcentrum plaatsvindt. Vervolgens kun je aangeven wat voor soort uitvaartdienst je wilt. Je kunt voor een ceremonie in de kerk kiezen, maar het kan ook op een niet-traditionele locatie. Je kunt er ook voor kiezen om geen ceremonie te laten organiseren door de begrafenisondernemer. Vervolgens moet je een keuze maken wat betreft de kist. Je kunt de kist laten regelen door een begrafenisondernemer, maar je kunt de kist ook zelf regelen. Dit kun je ook gewoon aangeven. Je kunt ook aangeven of je wilt of er wel of niet gecondoleerd mag worden na de afloop en of er een catering moet komen. Verder kun je aangeven of de begrafenisondernemer iets moet ondernemen voor de overlijdensadvertenties of niet. Hetzelfde geldt voor de rouwkaarten die verstuurd moeten worden. Tot slot kun je een tijdsindicatie aangeven (reeds overleden, op korte termijn, op lange termijn) en je kunt melden in welke regio de uitvaart moet plaats vinden.

Selecteer de begrafenisondernemer die bij jou past

Nadat je alle wensen kenbaar hebt gemaakt via de site ontvang je op zeer korte termijn 4 offertes van begrafenisondernemers bij jou in de buurt. Op basis van deze gegevens kun je dan een geschikte begrafenis ondernemer selecteren.


Comments are closed.