Bedrijven en Bedrijfsleven

Kies de sprekers die passen bij het congres of seminar

woensdag, 8-2-2017  

Het gaat bij een evenement vooral om de beleving. Hoe ervaren mensen het congres en met welk gevoel gaan ze naar huis? Dat zijn de vragen waar je je mee bezig moet houden zodra je een congres of seminar gaat plannen. Uiteraard moet je ook goed kijken naar de doelgroep, het bedrijf, de doelstellingen en natuurlijk het budget. Een goede manier om een congres tot een succes te maken is via een inspirerende spreker. Maar er zijn tal van verschillende sprekers met elk hun eigen expertise en kwaliteiten. Een hele goede spreker is niet altijd voldoende. Het moet ook iemand zijn die past op het congres. Om een heel simpel voorbeeld te noemen kun je bijvoorbeeld denken aan een wetenschappelijk seminar. Het is bij een dergelijk seminar natuurlijk niet handig om een spreker in te huren die helemaal niets met wetenschap heeft. Aan de andere kant kan een niet wetenschappelijk iemand wel geschikt zijn als gastheer/vrouw. Deze kan dan de nodige humor toevoegen en eventueel in slaap vallende mensen wakker schudden. Of sprekers geschikt zijn hangt dus af van veel verschillende factoren. Je hebt in ieder geval te maken met sprekers die al dan niet matchen met het publiek. Als je bekend met een spreker en je weet dat deze persoon een bepaald gevoel voor humor heeft dat niet strookt met je publiek, dan is het onverstandig om deze persoon in te huren. Om tot een goede match te komen tussen de spreker en het publiek kun je terecht op quality-bookings.nl. Dit bedrijf heeft namelijk meer dan 10 jaar ervaring wat betreft het adviseren van de juiste sprekers voor de juiste bijeenkomst. Je kunt dus direct uitleggen wat voor bijeenkomst je organiseert en wat je verwacht van potentiele sprekers. Vervolgens kunnen de professionals van Quality Bookings je voorzien van een advies op maat. Offertes worden altijd opgesteld op basis van:

  • Het imago van het bedrijf
  • De doelgroep
  • Het budget
  • En het thema van de dag

Zoek de juiste sprekers via de website

Mocht je zelf op zoek willen gaan naar geschikte sprekers, dan kun je ook op de website van quality-bookings.nl terecht. Als je een maximaal budget in gedachten hebt, dan kun je zelf een budget kiezen. Tevens kun je aangeven in welke onderwerp de sprekers thuis moeten zijn. Denk aan onderwijs, ondernemerschap of politiek. Heb je één specifieke spreker in gedachten, dan kun je de naam van deze spreker ook invullen in de zoekmachine. Het is heel goed mogelijk dat je deze persoon kunt boeken via Quality Bookings. Mocht je de persoon in kwestie inderdaad kunnen boeken, dan kun je alles verder regelen via de website. Voor vragen en dergelijke kun je natuurlijk ook altijd even contact opnemen. Wat je in ieder geval kunt doen is een offerte op laten maken. Deze heb je dan binnen 24 uur in huis. Je kunt dan op basis van de offerte een goed geïnformeerde keuze maken. Mocht je de spreker willen boeken, dan kun je ook rechtstreeks in contact komen met de desbetreffende persoon om te overleggen wat de mogelijkheden zijn. Je hebt zelf immers ideeën, maar de spreker heeft ervaring genoeg om zelf ook met input te komen. Het is altijd verstandig om daar gebruik van te maken.

Controleer de beschikbaarheid

Mocht je willen weten of bepaalde mensen beschikbaar zijn, dan kun je via de website direct de beschikbaarheid controleren van de sprekers. Je kunt de naam van de persoon invullen die je graag wilt boeken samen met de datum. Vervolgens kun je snel zien of de desbetreffende persoon beschikbaar is.


Comments are closed.