Bedrijven en Bedrijfsleven

Kluizen

woensdag, 25-1-2017  

Veel mensen denken bij kluizen meteen aan iets wat voor bedrijven noodzakelijk en het kan voor ieder bedrijf absoluut erg handig zijn om over een kluis te beschikken. Hier kan geld in bewaard worden, net als waardevolle papieren. Maar dat dit hiervoor een uitstekende bewaarplaats is, geldt natuurlijk niet allen voor bedrijven, ook voor particulieren kan het erg handig zijn om hier over te beschikken. Toch zijn er maar weinig mensen die kluizen in hun huis zullen hebben staan. Dat is jammer, ze kunnen echt heel goed van pas komen. Je kunt er bijvoorbeeld je waardevolle sieraden in opbergen en je creditcards, maar ook is het een heel goede plek om belangrijke documenten te bewaren. Je kunt dan denken aan je diploma’s, maar bijvoorbeeld ook aan je verzekeringspapieren. En ook foto’s, of in ieder geval de negatieven of digitale kopieën, kunnen hierin veilig worden opgeborgen. Dit zijn immers belangrijke herinneringen voor je en het zou zonde zijn om deze door brand of diefstal kwijt te raken. Zo zie je dat kluizen dus eigenlijk in geen enkel woonhuis zouden misstaan en het is dus zeker niet vreemd om over aanschaf ervan na te denken.

Verschillende soorten kluizen

Als jij overweegt om een kluis voor jouw bedrijf of woning te kopen, dan is het goed om je te realiseren dat er verschillende soorten kluizen te krijgen zijn. Welke soorten kunnen er nu onderscheiden worden? We kunnen het aanbod indelen in drie categorieën, namelijk exemplaren die bescherming bieden tegen:

  • inbraak
  • brand
  • zowel inbraak, als brand

Welk type jij moet kopen, hangt natuurlijk af van hetgeen jij erin op wilt bergen en welk risico jij het hoogst inschat. Als jij er zeker van wilt zijn dat je foto’s veilig zijn, dan zal een inbraakwerende kluis niet jouw hoogste prioriteit hebben. Inbrekers zullen het hier immers niet op gemunt hebben. Dat ligt natuurlijk weer anders bij waardevolle bezittingen, als je daarover beschikt worden de inbraakwerende kluizen weer een stuk interessanter. Wil jij er zeker van zijn dat jouw spullen tegen alle situaties goed beschermd zijn, dan zul je dus voor de laatste variant moeten kiezen. Maar dit is vaak ook meteen de duurste optie. Het is dus zeker de moeite waard om jezelf af te vragen welke vorm van bescherming jij het belangrijkst en noodzakelijkst acht en welke kluizen daar het best bij passen.

Meer verschillen

Naast het verschil op gebied van brandwerend, inbraakwerend of beide, kunnen kluizen nog op meer punten van elkaar verschillen. Zo is er bij de brandwerende exemplaren onderscheid te maken op basis van de hoogte van de temperatuur die zij aankunnen. Zo ontvlamt papier pas bij een hitte van 170 graden, terwijl magnetische gegevensdragers, zoals harde schijven, geen temperaturen van meer dan 50 graden aankunnen. Wat jij in de brandwerende kluis op wilt bergen, bepaalt dus de sterkte die gewenst is. Bij inbraakwerende varianten geldt eenzelfde principe, sommige exemplaren zijn vooral bedoeld om kwaadwillende te ontmoedigen en nieuwsgierigheid tegen te gaan, terwijl andere echt zo sterk zijn dat ze niet open te krijgen zijn. En naast deze verschillen, bestaan er natuurlijk ook verschillen in de kluizen wat betreft grootte. Sommige hebben het formaat inloopkast, andere zijn zo groot als een magnetron of soms nog kleiner. En daarnaast is het ook nog zo dat ze ingebouwd kunnen worden, maar dat er ook losstaande modellen te krijgen zijn. Er valt dus zeker genoeg te kiezen. Een ding is echter wel duidelijk, als jij er zeker van wilt zijn dat jij een goede kluis aanschaft, dan koop je deze bij het bedrijf Kluizen & Sloten, een echte specialist op dit gebied!


Comments are closed.