Nieuws

Laat jij een vloer storten?

donderdag, 3-6-2021  

Als je nieuwe vloeren in huis wilt, dan heb je verschillende opties om uit te kiezen. Een van de mogelijkheden die hebt, is een vloer storten. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen voor een betonvloer van Willem Designvloeren. Deze zijn iet alleen heel erg sterk, ze zien er ook mooi uit. Laat je dit bedrijf een vloer storten in jouw huis, dan kun je er zeker van zijn dat je hier vele jaren veel plezier van zult hebben. En dat is natuurlijk goed nieuws, want vloeren vervangen is veel werk en dat wil je niet te vaak in je leven hoeven doen.

Woonbeton vloer storten

Er zijn heel veel verschillende vloermaterialen die je zou kunnen kiezen. Denk aan tapijt, tegels of laminaat. En daarnaast heb je dus ook de optie van een vloer storten van beton. Hoe maak je nu een keus uit de verschillende mogelijkheden die je hebt? Voor veel mensen is de uitstraling van het materiaal hierbij een belangrijke factor, net als de kleur. Een tapijtvloer geeft gewoon een heel andere sfeer aan je interieur dan een betonvloer, dat zal duidelijk zijn. Maar dat is niet het enige punt om rekening mee te houden, ook onderhoud kan een reden zijn om voor een bepaald vloermateriaal ze kiezen. Een vloer storten heeft dan als grote pluspunt dat dit helemaal naadloos is, het beton wordt door Willem Designvloeren van muur tot muur aangebracht. Bij laminaat heb je bijvoorbeeld wel te maken met naden, waar vocht in kan gaan zitten. Daarnaast zijn betonvloeren, net als tegelvloeren overigens, ook gemakkelijk te reinigen en mooi te houden. Bij laminaat kun je altijd slijtplekken krijgen en tapijt kan gaan verkleuren of er kunnen vlekken in komen. Bij tegelvloeren heb je dan weer het risico dat als je iets hards laat vallen er stukjes uit de tegel kunnen knappen. Laat je een vloer storten van beton, dan kies je voor een heel sterk vloermateriaal, dat echt niet zomaar kapot te krijgen is!

Verschillende stappen

Een ander voordeel van een betonvloer, is dat je dit materiaal heel goed kunt combineren met vloerverwarming. Voordat je hiervoor kiest, wil je natuurlijk wel weten hoe de vloer storten dan in zijn werk gaat. Er moet uiteraard eerst een ondervloer liggen en deze moet helemaal schoon zijn. Dan worden er door Willem Designvloeren de volgende stappen uitgevoerd:

  • er wordt reflectiefolie aangebracht
  • een dun wapeningsnet wordt geplaatst
  • vloerverwarmingsslangen worden neergelegd
  • de krimpwapening wordt aangebracht

Pas als al deze stappen gezet zijn, kan er overgegaan worden tot de daadwerkelijke vloer storten. Het beton wordt gestort en met een laser en lange rei vlak gemaakt op de juiste hoogte. Het is dus een heel proces, maar het zal zeker een mooi resultaat geven! Hoe het eindresultaat eruit komt te zien, is afhankelijk van de kleur die je kiest. De toplaag kan namelijk in een kleur naar wens gemaakt worden. Zo kun je er voor zorgen dat het mooi past bij jouw interieur! Willem Designvloeren biedt veel mogelijkheden voor een vloer storten van beton, in hun showroom en op hun website vind je voorbeelden van hoe dit er uit kan komen te zien. 


Comments are closed.