Mens en gezondheid

Loopbaanbegeleiding

vrijdag, 20-10-2017  

In de loop van de jaren is het erg aannemelijk dat er dingen bij u veranderen. Dat de baan toch niet is wat u wilt en eigenlijk het beroep wilt uitoefenen waar u als kind al van droomde. Of dat u een verandering wilt, maar niet weet welke richting u uit wilt. Loopbaanbegeleiding kan hierbij een goede steun en raadgever zijn. Bij Different Coaching werken diverse coaches die ervaren zijn in loopbaanbegeleiding op verschillende niveaus en voor uiteenlopende doelgroepen. Het hoeft namelijk niet altijd te maken hebben met de behoefte aan verandering. Zo kan het ook zijn dat u het juiste werk doet, maar niet weet hoe u zich verder kunt ontwikkelen en hogerop kan komen. De ambitie leeft, de vraag is alleen hoe de ambitie werkelijk in praktijk te brengen. Via Different Coaching kunt u terecht bij een geschikte coach die door kennis en door praktijkervaring weten hoe u deze stappen kunt zetten.

Loopbaanbegeleiding, om uzelf te verbeteren

De vraag voor loopbaanbegeleiding is niet alleen beperkt tot mensen met hoge functies of mensen die vast zitten in hun carrière. Als u denkt dat u verder kunt groeien met behulp van een coach, dan kunt u via Different Coaching erachter komen of loopbaanbegeleiding geschikt voor u is. Zo wordt het toegepast bij de volgende kwesties:

 • Work-Life Balance
 • Competentie ontwikkeling
 • Conflict hantering
 • Glazen plafonds, loopbaan coaching voor vrouwelijke professionals
 • Performance versterking
 • Executive coaching
 • Team Coaching

Zo blijkt dat er verschillende manieren zijn om iemand te begeleiden in een loopbaan. Altijd staat het in het kader van de verbetering van de persoon en de kwaliteiten van iemand. De een wilt daarvoor een andere baan zoeken en de ander wilt beter in zijn vel zitten, bij de ander gaan die twee gepaard met elkaar. Mocht u bijvoorbeeld uw huidige functie beter willen uitvoeren, dan zijn competentie ontwikkeling, performance versterking of executive coaching een uitkomst. Wanneer u zich via Different Coaching aanmeldt voor loopbaanbegeleiding, wordt uiteraard eerst bekeken of dit bij uw vraagstuk hoort. Vragen die aan bod komen zijn:

 • ‘Wat wil ik?’ en ‘Wat kan ik?’: om uw eigen wensen en kwaliteiten in kaart te brengen.
 • ‘Hoe presteer ik dat?’: voor CV optimalisatie en sollicitatietraining.
 • ‘Waar vind ik een nieuwe uitdaging?’: als u een nieuwe baan zoekt.
 • ‘Hoe verbeter ik mijn huidige competenties?’: om uzelf verder te ontwikkelen.
 • ‘Hoe kan ik conflicten constructief oplossen?: als er sprake is van een conflict binnen een bedrijf.

Aarzel niet als uw vraag er niet tussen staat of niet geheel overeenkomt met de opgesomde vragen. Indien u behoefte heeft aan loopbaanbegeleiding bij uw eigen ontwikkeling, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met Different Coaching voor meer informatie of een afspraak.

De coaching die u nodig heeft

Wanneer uw belangrijkste vraagstukken helder zijn, wordt de loopbaanbegeleiding voor u gevormd dat essentieel zal zijn voor uw groei. Belangrijk hiervoor is dat u uiteraard uw kwaliteiten op een rij zet, maar ook de moeilijkheden waar u tegenaan loopt. De loopbaancoach kiest voor een persoonlijke benadering, zodat de begeleiding geheel aansluit bij uw behoefte en uw doel. U krijgt te maken met een ervaren coach met zware leidinggevende- en bestuurservaring met tevens een Coaching en Psychologische achtergrond. Bij Different Coaching werken zeer ervaren WO-ervaren coaches inclusief de benodigde accreditaties. U bent daarmee verzekerd van deskundige coaches die werken vanuit hun eigen ervaring in het bedrijfsleven en de kennis die ze hebben opgedaan tijdens studie en trainingen. Lees rustig de informatie door op de website differentcoaching.nl over loopbaanbegeleiding. Wanneer u de stap wilt wagen, neem dan contact met ze op via het contactformulier of telefonisch voor de start van uw nieuwe loopbaan.


Comments are closed.