Mode en Kleding

Onder wat voor dekbed slaap jij het liefst?

vrijdag, 15-1-2021  

Waar vroeger iedereen dekens op bed had liggen, slaapt nu eigenlijk iedereen onder een dekbed. Dat is ook niet verwonderlijk, dit is immers lekker warm en niet te zwaar. Er zijn bovendien heel veel mogelijkheden, waardoor er voor iedereen een exemplaar te vinden is dat bij de eigen wensen en voorkeuren aansluit. Ben jij op zoek naar een nieuw dekbed? Dan is nu het moment om eens goed te kijken naar de verschillende opties die er zijn en zo een nieuw exemplaar te vinden waar jij heerlijk onder zult slapen!

Goed dekbed draagt bij aan goede nachtrust

Een goede nachtrust is voor iedereen van groot belang, zonder voldoende slaap kun je immers niet goed functioneren en ben je bovendien vatbaarder voor ziektes. Maar waar de ene persoon op iedere plek kan slapen, steekt het voor de ander heel nauw hoe de slaapplek ingericht is. Er zijn veel zaken die bij kunnen dragen aan een goede nachtrust en een goed dekbed is daar een van. Andere belangrijke zaken zijn bijvoorbeeld de stoffen die je kiest voor je hoeslaken en dekbedovertrek, het matras waar je op ligt en de inrichting van je slaapkamer. Ook is het aanhouden van een vast ritme voor velen van belang om goed te kunnen slapen. Hier zullen we ingaan op het belang van het kiezen van het juiste dekbed en de verschillende mogelijkheden die je op dit gebied hebt. Een eerste punt waar je bij aanschaf op moet letten, is dat je kiest voor een exemplaar dat jou ‘s nachts op de juiste temperatuur houdt. Dit zal voor lang niet iedereen hetzelfde zijn. Sommige mensen zijn immers van zichzelf al snel warm en hebben daardoor voldoende aan een dun laagje over zich heen. Anderen hebben het juist altijd koud en hebben daarom baat bij een dikker dekbed.

Verschillende materialen

Jouw warmtebehoefte verschilt natuurlijk ook per seizoen, in de zomer is het binnenshuis al aardig warm en is een dun dekbed voldoende, voor velen zal dit in de winter echter niet volstaan. Je kunt er daarom voor kiezen om twee verschillende exemplaren in huis te hebben, een dunnere en een dikkere, of je kiest voor een vier seizoenen variant, waarbij je voor ieder seizoen een optie hebt. Naast de dikte of warmte van dit beddengoed, is het ook van belang voor wat voor soort materiaal je kiest. Je hebt de keus uit bijvoorbeeld:

  • wol
  • tencel
  • katoen
  • synthetisch
  • dons

Waarom is de materiaalkeuze nu van belang? In de eerste plaats omdat het ene materiaal zwaarder is dan het andere. Sommige mensen slapen het liefst onder een zo licht mogelijk dekbed terwijl anderen ervan houden als ze wat gewicht op zich hebben liggen. In de tweede plaatse omdat het ene materiaal warmer is dan het andere. En daarnaast is er nog het punt van allergieën. Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde materialen, zo zal dons niet voor iedereen een geschikte optie zijn. Voordat je een nieuw dekbed koopt, is het dus goed om na te denken over wat jij prettig vindt om onder te slapen. Eén ding is echter zeker: wat voor exemplaar je ook zoekt, bij textielhuis zul je zeker slagen!


Comments are closed.