Bedrijven en Bedrijfsleven

Op zoek naar een goede stoffeerderij in Apeldoorn

donderdag, 13-12-2018  

Een aantal maanden geleden is een tante van mijn vrouw overleden en daar hebben we het een en ander van gekregen uit haar nalatenschap. Hier zaten enkele meubelstukken bij die wij graag willen toevoegen in ons eigen interieur, echter is aan deze meubelstukken goed te zien dat ze verouderd zijn. Met name de stoffen hebben de tand des tijds niet goed doorstaan. Daarom hebben we besloten om een stoffeerderij in Apeldoorn te zoeken die met respect voor de meubelen een de stof kan herstellen of een nieuwe stof op de stoelen kan aanbrengen.

De beste stoffeerderij in Apeldoorn gevonden

Nadat we online gezocht hebben naar een geschikte stoffeerderij in Apeldoorn kwamen we op www.meubelstoffeerderij-alexander.nl terecht. Deze stoffeerderij in Apeldoorn heeft vele jaren ervaring in:

  • Herstellen
  • Restaureren
  • Herstofferen

We hebben daarom direct gebeld met deze stoffeerderij in Apeldoorn en aan hen voorgelegd wat onze vraag was. Het zijn speciale stoelen en een divan die we wilde laten herstofferen en daarvoor waren we wel op zoek naar een stoffeerderij in Apeldoorn die ervaring heeft met antieke meubelen en die weet hoe je respectvol met dit soort meubelen omgaat. We hebben zonder twijfel een goede dienstverlening gekregen, die volledig aansluit bij wat mijn vrouw en ik voor ogen hadden met de meubelen van de tante van mijn vrouw. We hebben toen een afspraak gemaakt met deze stoffeerderij in Apeldoorn en daar de meubels naar toe gebracht. We hebben samen met hen besproken wat we precies wilde met het herstellen van deze meubelen. Mijn vrouw heeft een stof uitgezocht die goed past bij ons interieur en die ook aansluit bij het type stoelen dat we lieten stofferen. De divan heeft een wat andere behandeling gekregen, omdat daarvan de stof op zich nog goed was, maar het houtwerk moest hiervan hersteld worden. Wel heeft mijn vrouw direct bij de stoffeerderij in Apeldoorn nagevraagd of er ook een paar kussens gemaakt konden worden met de stof die ze voor de stoelen had uitgezocht. Ze houdt ervan om deze kussens dan weer terug te laten komen in het interieur op andere stoelen of banken. Nu hebben wij een redelijk eclectisch interieur, dus heb zal me niet verbazen dat niet iedereen deze keuze kan begrijpen, maar waar het aankomt op ons interieur is moeders wil altijd wet. Ik pas me daarbij aan. Na 43 jaar huwelijk doe je dat vrij eenvoudig en dat zijn we inmiddels ook al wel van elkaar gewend. Het maakt mijn vrouw erg gelukkig dat we de meubelen van haar tante kunnen opnemen in ons interieur. Dat zij daar gelukkig van wordt maakt mij dan weer gelukkig en zo is het balletje weer rond.

Een heel mooi resultaat

Toen we gebeld werden dat de meubels bij de stoffeerderij in Apeldoorn klaar stonden om opgehaald te worden zijn mijn vrouw en ik er met onze aanhanger weer naartoe gereden. Eenmaal ter plekke was het voor ons toch een hele verrassing om te zien hoe mooi de meubels geworden waren. De stoelen waren prachtig bekleed met de nieuwe stof en het houtwerk van de divan zag eruit alsof het net nieuw uit de fabriek was gekomen. Hier kon met recht gesproken worden van echt klasse werk. Deze stoffeerderij in Apeldoorn weet absoluut hoe ze moeten omgaan met dit soort antieke meubelen en hoe ze die moeten herstellen zonder afbreuk te doen aan de historische waarde of de bijzondere uitstraling van een meubelstuk. Nu ik weet dat ze hier ook houten meubelen kunnen behandelen zal ik zeker nog eens bij deze stoffeerderij in Apeldoorn terug komen. We hebben nog een buffetkast die opgeknapt moet worden namelijk.


Comments are closed.