Bedrijven en Bedrijfsleven

Op zoek naar een platenwarmtewisselaar?

maandag, 28-12-2020  

Op zoek naar een platenwarmtewisselaar? Lees dan snel verder.

Ben je een huis aan het renoveren en zoek je een geschikt systeem voor het verwarmen van je vloer? Of heb je een nieuw zwembad in je huis of tuin geplaatst en wil je deze verwarmen? Een platenwarmtewisselaar biedt de uitkomst voor vele doeleinden. Van het verwarmen van een zwembad tot het verwarmen van water voor huishoudelijk gebruik, met dit efficiënte systeem is het allemaal mogelijk. Naast dat het systeem erg efficiënt is, zitten er nog andere voordelen aan het gebruik van een platenwarmtewisselaar:

  • Relatief goedkope oplossing
  • Makkelijk schoon te maken
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Aanpassingen zijn gemakkelijk
  • Geschikt voor kleine inbouwruimte

Ook is dit systeem erg geschikt voor industriële doeleinden. Zo wordt het onder andere al jaren gebruikt voor het pasteuriseren van melk, het koelen van motoren en wordt het veel benut in de olie- en gasindustrie.

Wat is een platenwarmtewisselaar?

Als je op zoek bent naar een systeem om vloeistoffen te verwarmen, koelen, pasteuriseren, verdampen of te condenseren dan is een platenwarmtewisselaar een goede keuze. Een platenwarmtewisselaar zorgt ervoor dat de warmte van een bepaalde vloeistof wordt overgedragen op een andere vloeistof zonder dat deze twee met elkaar in contact komen. Dit is mogelijk door het frame met dunne, geribbelde platen die om en om tegen elkaar zijn aangedrukt. Hierdoor ontstaan een reeks buizen die parallel aan elkaar lopen. Door sommige buizen loopt de ene vloeistof, door andere buizen loopt de andere vloeistof. Om te voorkomen dat vloeistoffen naar binnen of buiten lekken, bevinden zich tussen de platen pakkingen. Ook kunnen de platen aan elkaar worden gelast om het doorsijpelen van vloeistoffen tegen te houden. Als tussen de twee vloeistoffen een temperatuurverschil zit, dan wordt door de platen de warmte overgedragen van de ene vloeistof naar de andere. Zelfs bij het kleinste temperatuurverschil wordt de warmte tussen de twee vloeistoffen uitgewisseld, hierdoor ontstaat een hoog rendement.

Platenwarmtewisselaars worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en de chemische industrie, maar kunnen ook binnenshuis worden gebruikt voor bijvoorbeeld vloerverwarming, de CV-ketel, vijververwarming of het verwarmen van water. Daarnaast kan dit systeem ook worden gebruikt om vloeistof te koelen. Een voorbeeld van zo’n verkoelend systeem is een airconditioner.

Waarom kiezen voor een tweedehands systeem?

Wanneer je op zoek bent naar een platenwarmtewisselaar dan heb je ruime keuze uit verschillende soorten en merken. Het is belangrijk om te weten dat ze niet allemaal hetzelfde zijn en dat het ene type meer geschikt is voor huishoudelijk gebruik dan het andere type. Verdiep je dus voor de aanschaf goed in wat voor soort platenwarmtewisselaar je nodig hebt. Je kunt ervoor kiezen om een nieuw systeem aan te schaffen, maar je kunt ook kiezen voor een tweedehands systeem. Door tweedehands te winkelen ben je goedkoper uit en doe je tegelijkertijd een duurzame aankoop. Bij www.foeth.com/nl kun je terecht voor een groot aanbod tweedehands platenwarmtewisselaars, die direct klaar zijn om geïnstalleerd te worden. De producten die door foeth worden aangeboden zijn altijd volledig mechanisch getest en afkomstig van A-kwaliteit fabrikanten. Zo levert foeth onder andere de merken:

  • Alfa Laval
  • Api Schmidt
  • APV
  • Getetherm
  • GEA Ecoflex


Comments are closed.