Bedrijven en Bedrijfsleven

Professionele webwinkel door software voor orderbevestiging maken

zondag, 9-12-2018  

Toen ik vijf jaar geleden begon met het opbouwen van mijn webwinkel, toen was ik vooral aan het proberen om te zien of ik iets van de grond kon krijgen. Door gebruik te maken van dropshipping had ik zelf weinig risico en hoefde ik de bestellingen niet eens door te voeren. Toen ik een jaar lang aan het knutselen geweest was, begonnen er wat bestellingen binnen te druppelen. Ik besloot met de opbrengsten een schrijver in dienst te nemen die de website voorzag van professionele teksten. Het effect was direct merkbaar: er kwamen veel meer bezoekers via de zoekmachine en meer van de bezoekers werden ook daadwerkelijk klant in de winkel. Het begon ergens op te lijken:

  • Steeds meer linkjes van andere websites naar de mijne;
  • Steeds meer klanten door heel Nederland;
  • Veel positieve reviews.

Maar toen de webwinkel begon te groeien, zag ik dat ik hard aan het werk moest. Nieuwsbriefbevestigingen stonden nog op een mal, een orderbevestiging maken was niet mogelijk en zelfs een persoonlijke boodschap toevoegen was nog niet mogelijk. Wilde ik met mijn webwinkel groeien, dan moest ik hard aan het werk. Een orderbevestiging maken die ik voor mijn klanten kon gebruiken, dat bleek nog het meeste werk. Vooral omdat ik het zelf verkeerd aangepakt heb.

Niet zelf aan het werk met een orderbevestiging maken

Wanneer je een product bestelt in een webwinkel, dan wil je graag een bevestiging ontvangen. Dat kan via de mail of een berichtje op de pagina zelf. In mijn webwinkel kan dat niet. Een orderbevestiging maken is hier wat meer werk omdat het gaat om producten van honderden tot duizenden euro’s. Daarom heb ik gekozen voor software die een orderbevestiging maken professioneel en snel mogelijk maakt. De software heb ik gevonden via Facturatie Office (facturatieoffice.nl) waar een orderbevestiging maken pas echt makkelijk gemaakt wordt. Na het invullen van de informatie kan ik direct een orderbevestiging maken die ik naar de klant kan sturen zodat die weet dat alles in goede orde ontvangen is. Tevens kan dit gebruikt worden bij het ontvangen van de producten; de klant kan direct zien welke producten er geleverd moeten worden. Aangezien dit vaak via partners gebeurt is het belangrijk dat het hier goed gecontroleerd kan worden. Een orderbevestiging maken is dus niet alleen makkelijker nu, het is ook een manier om een professionele uitstraling te krijgen en te houden.

Autobanden en velgen via het internet

Autobanden en velgen via het internet verkopen, dat was mijn plan. Al voordat ik begonnen was, had ik van tientallen mensen te horen gekregen dat het een slecht idee was omdat ik nooit de functie van de garage over zou kunnen nemen. Maar dat wilde ik ook helemaal niet. Ik wilde het juist veel beter doen. Ik wilde mensen uitleggen waar zij op moeten letten bij het kiezen van velgen en banden, hoe zij de autobanden kunnen onderhouden en welke bandenspanning het best is. De teksten die ik daarvoor gemaakt heb, die zijn er al niet meer. Ze zijn herschreven door een schrijver die ervoor gezorgd heeft dat het hoogstandjes geworden zijn. De website is nog steeds vooral informatief en maakt het vergelijken van autobanden gemakkelijk en eenvoudig. Aangezien de banden direct bij de groothandel wegkomen waar we nauw mee samenwerken, kunnen we snelle levering en hoge kwaliteit garanderen. Aangezien een orderbevestiging maken nu professioneel gebeurt, komt er niet direct een mail wanneer je een bestelling geplaatst hebt. Je krijgt de orderbevestiging wanneer we alle gegevens netjes op een rijtje hebben gezet voor je!


Comments are closed.