Vakantie en Recreatie

Rondreis Egypte: een droom voor elk gezin

woensdag, 21-9-2016  

Zo tegen het eind van de winter beginnen veel families met het bespreken van de zomervakantie. Wie van het gezin wil straks nog mee naar het buitenland? Waar moet de reis dit jaar naartoe gaan? Dat soort zaken! Veel Nederlanders blijven onbewust toch dicht bij huis. We trekken met zijn allen massaal naar de Côte d’Azur, of besluiten om een aantal weken te vertoeven in een kleine trekkershut in Noorwegen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ergens ook zonde. Afrika en Azië hebben de Nederlandse toerist ook ongelofelijk veel te bieden! Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondreis door Egypte? Het ligt misschien niet direct voor de hand, maar de prachtige blauwe stranden en de pittoreske stadjes zijn een lust voor het oog. Wat zijn de voordelen van een rondreis door Egypte?

  • De traditionele islamitische cultuur
  • Wekenlang heerlijk weer
  • Allerlei unieke activiteiten

Tijdens een rondreis door Egypte kom je in aanraking met een andere samenleving. Waarschijnlijk heb je alle stoffige kerkjes van West-Europa inmiddels gezien, maar heb je nog nooit oog in oog gestaan met een enorme piramide. Hoe men deze imposante bouwwerken duizenden jaren geleden uit de grond heeft opgetrokken blijft een mysterie. Tijdens je tijd in Egypte krijg je bovendien te maken met mensen uit een andere cultuur. Het kan bijvoorbeeld zomaar voorkomen dat je bij iemand thuis wordt uitgenodigd, gewoon voor de gezelligheid! Behandel de mensen in Egypte zoals je zelf ook behandeld wilt worden: met respect en vriendelijkheid. Je hoeft je tijdens je rondreis in Egypte geen zorgen te maken over het weer. Je bevind je nabij de Sahara, de grootste warme woestijn op aarde. Het regent hier zelden, maar als het dan regent mag je ook een stortbui verwachten! Je kunt weken achter elkaar heerlijk aan het strand liggen zonder ook maar een druppeltje te voelen.

Rondreis in Egypte: bijzondere activiteiten

In Egypte kun je hele andere dingen doen dan in West-Europa. Je hebt prachtig water, waar vissen voorkomen die je in Nederland absoluut niet zult zien. Je kunt gaan duiken of snorkelen om deze bijzondere dieren van dichtbij te bekijken. Ook kun je met een quad de woestijn in. Samen met een gids ga je met een vierwieler over de duinen. Dit is natuurlijk al een avontuur op zich, maar wanneer de avond valt ga je met zijn allen lekker eten, middenin de woestijn. Wanneer iedereen het avondmaal achter de kiezen heeft is het tijd om naar bed te gaan. Een ongekende belevenis voor jong en oud! ’s Nachts kan de temperatuur in de woestijn sterk dalen, zorg dus dat je tijdens je rondreis in Egypte altijd voldoende warme kleding bij je hebt. Hiernaast kun je rijden op kamelen, zwemmen in helderblauw water of de vele leuke stadjes bezoeken. In Egypte is voor iedereen wat te doen. Een rondreis door Egypte is een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Wil je een keer iets anders dan een weekje naar Terschelling, dan is dit absoluut de moeite waard!

Op tijd boeken

Een rondreis door Egypte is de laatste jaren erg populair. Steeds meer mensen kiezen ervoor om op het vliegtuig te stappen en die kant op te gaan. Zorg dus dat je er op tijd bij bent. Op http://rondreizen.net/rondreis-Egypte  vind je de leukste rondreizen tegen de scherpste prijzen. Je kunt kiezen uit verschillende pakketten, waardoor je zelf bepaalt wat jij tijdens je vakantie allemaal te zien krijgt. Ook is de duur van je vakantie helemaal zelf te bepalen. Heb je maar een weekje vrij, dan kun je dus gewoon een rondreis maken door dit prachtige land!


Comments are closed.