Woning en Tuin

Shutters als raambekleding

maandag, 13-3-2017  

Geen enkel huis kan zonder gordijnen of een andere vorm van raambekleding. Ben jij nog op zoek naar een goede optie voor jouw woning? Overweeg dan eens de mogelijkheid van shutters. Wat zijn dit nu precies? In feite zijn het een soort van horizontale lamellen. In veel woontijdschriften worden deze zeer aangeprezen, omdat ze voor een mooie filtering en verdeling van de lichtinval zorgen. Hierdoor geven ze een bijzondere sfeer, een sfeer waar veel mensen zich erg prettig bij voelen. Maar er is nog een reden waarom je voor shutters kunt kiezen en dat is het feit dat je hier heel eenvoudig zelf mee kunt bepalen hoeveel licht je in je woning binnenlaat. Je hebt de mogelijkheid om ze helemaal open te zetten of zelfs omhoog te trekken, zodat de zon vol naar binnen kan schijnen en je zoveel mogelijk daglicht in huis krijgt. Dat is bijvoorbeeld heel erg handig als je een precies klusje moet doen, waarbij je goed moet kunnen zien wat je doet. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze juist helemaal dicht te draaien, waardoor er helemaal geen zonlicht meer via de ramen binnen kan komen. Dat is natuurlijk ideaal voor de slaapkamer. Zo bieden shutters je dus vele mogelijkheden en dat maakt ze tot een zeer goede keus.

Shutters van kunststof

Een klein nadeel van shutters is dat ze veel stof vangen. Op het moment dat ze immers opengedraaid staan, ligt iedere lamel helemaal horizontaal en heeft stof vrij spel om hierop te gaan liggen. Je moet ze dus wel af en toe een keer goed schoonmaken, anders dwarrelen er allemaal stofdeeltjes de lucht door op het moment dat jij ze een keer wat meer open of dicht draait. Door te kiezen voor shutters die van kunststof gemaakt zijn, kies je voor een raambekleding die gemakkelijk te reinigen is. Je kunt dit gewoon met een sopje afnemen en dan zien ze er weer helemaal als nieuw uit. Dat is natuurlijk ideaal! Een groot pluspunt van kunststof is ook dat dit een licht materiaal is, waardoor het optrekken of neerlaten van de lamellen heel gemakkelijk gaat. Daar komt bij dat het ook een voordelige grondstof is. In het verleden werden shutters eigenlijk altijd van hout gemaakt en dat gebeurt nog steeds wel. Natuurlijk ziet dat er heel mooi uit, maar het is ook heel prijzig doordat hout een dure grondstof is. Bovendien is het ook veel lastiger schoon te maken en veel zwaarder. Dat maakt de kunststof exemplaren toch tot een betere keus.

Goede kwaliteit bij Gordijnen.nl

Lijkt het jou ook wel iets om in jouw woning kunststoffen shutters te gaan gebruiken voor de ramen? Je profiteert dan immers van:

  • relatief lage prijzen
  • licht materiaal dat eenvoudig te reinigen is
  • de mogelijkheid om te variëren met hoeveel licht er naar binnen komt
  • een sfeervolle lichtinval

Dan moet je zeker eens een kijkje nemen in de webwinkel van Gordijnen.nl. Zij bieden een ruime keus op dit gebied en al hun producten zijn altijd van een hoge kwaliteit. Je kunt er dus echt op vertrouwen dat je hier lange tijd van kunt genieten. Kies je voor hun shutters, dan kun je kiezen uit verschillende standaard maten. Eigenlijk hebben ze voor ieder raam wel een geschikte maat op voorraad. En mocht het toch net niet blijken te passen, dan kun je heel eenvoudig zelf nog de maat zo aanpassen dat je de shutters toch perfect voor het betreffende raam kunt monteren. Dat maakt Gordijnen.nl tot een uitstekende keus om jouw raambekleding bij aan te gaan schaffen!


Comments are closed.