Mens en gezondheid

Snel uw BMI berekenen

zaterdag, 24-12-2016  

bmi-uitrekenen - bmi berekenen

Een gezond lichaam is natuurlijk heel erg belangrijk. Veel mensen weten niet of ze gezond bezig zijn en op het juiste gewicht zitten. Het is echter heel makkelijk om uw BMI te berekenen. BMI betekent body mass index. Dit cijfer geeft aan hoeveel u zou moeten wegen in verhouding met uw lichaamslengte. Voor iedereen is dit natuurlijk anders en daarom is het goed om van tijd tot tijd uw BMI te berekenen. U kunt dit doen door eerst even wat informatie te lezen over de methode. Op de website bmi-uitrekenen.nl ziet u precies hoe u te werk moet gaan en uiteraard vindt u hier ook veel informatie over het behouden van een gezond gewicht. Door uw BMI te berekenen krijgt u een bepaald getal dat overeenkomt met de getallen in de tabel op de website. Hier leest u dan ook wat een bepaalde body mass index precies betekent. U kunt bijvoorbeeld ondergewicht hebben, een gezond gewicht, overgewicht of obesitas en wanneer uw BMI 40 of hoger is, is er sprake van morbide overgewicht. In dit geval vormt uw gewicht een groot gevaar voor uw gezondheid en is het van belang dat u snel uw eetpatroon verandert en meer gaat bewegen. Op de website bmi-uitrekenen.nl vindt u onder andere informatie over:

  • De methode om uw BMI te berekenen
  • De verschillen tussen de BMI van een man, vrouw of kind
  • Informatie over hoe u snel af kunt vallen

Het is dus zeker aan te raden om eens op deze website te gaan kijken wanneer u eigenlijk niet zeker weet of u een gezond gewicht heeft. Door uw BMI te berekenen komt u er al snel achter of er iets veranderd moet worden. U kunt dan meteen aan de slag met afvallen, waardoor u weer een gezond gewicht kunt bereiken. Ook leest u wat nu precies een gezond BMI is. Dit getal moet tussen de 18,5 en 25 inzitten. Wanneer u hier onder of boven zit, moet u dus iets doen om uw gewicht weer op een gezonde hoeveelheid te krijgen.

BMI berekenen in enkele stappen

Om snel uw BMI te berekenen moet u uw gewicht en lengte kennen. Het is aan te raden in eens in de zoveel tijd uw BMI te berekenen. U kunt hiervoor uw lengte, gewicht en leeftijd in de tabel op de website invoeren.  U ziet dan meteen wat uw BMI is. Op de website ziet u ook allerlei tips om snel af te vallen, maar wel op een gezonde manier. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om ineens veel minder te gaan eten, want u heeft wel voldoende voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Wat wel altijd helpt is meer beweging. Door te gaan sporten raakt u het overgewicht snel kwijt en kunt u zonder veel problemen afvallen en een gezond gewicht bereiken in redelijk korte tijd. Ook in het geval van ondergewicht moet u iets doen om weer op een gezond gewicht te komen. Door regelmatig uw BMI te berekenen ziet u meteen of u gezond bezig bent of niet.

Extra informatie over gezonde voeding

Wanneer u uw BMI berekend heeft, is het van belang om dit af en toe te blijven doen. Om af te vallen kunt u op de website veel tips lezen voor een gezonde voeding. Het is belangrijk dat u gezond gaat eten wanneer u wat gewicht kwijt moet raken. Voor degenen die graag willen weten hoe hoog hun vetpercentage is, is dit ook snel te berekenen door de website te raadplegen. Ook tips om meer te gaan bewegen vindt u hier!


Comments are closed.