Woning en Tuin

Spanplafond; een tweede plafond maken

zaterdag, 13-2-2016  

Npsplafonds - plafond makenNa een aantal jaar is je plafond vaak niet meer heel sprankelend. Kleine stukken beginnen af te bladderen of er ontstaan scheuren die overal zichtbaar zijn. Dit is natuurlijk geen mooi gezicht. Je wilt in elke kamer gasten kunnen ontvangen zonder dat je daarbij schaamte hoeft te voelen over de staat van je huis. Een tweede plafond maken kan vaak de oplossing zijn. Dit tweede plafond wordt ook wel een spanplafond genoemd en kan onder de al bestaande laag geplaatst worden. Wat is een spanplafond precies en wat heb je hieraan?

  • Nieuw plafond zonder zorgen
  • Eenvoudig te monteren
  • Makkelijk en snel
  • Geheel naadloos
  • Goede isolatie

Een plafond maken kan veel tijd. Je moet namelijk eerst de oude laag wegbreken om vervolgens weer een nieuw plafond te kunnen plaatsen. Dit wegbreken zorgt voor ongelofelijk veel rommel en afval. Al het meubilair komt onder het stof te zitten. Wanneer je de meubels dus niet goed afdekt, zul je ook extra kosten hebben aan de schoonmaak van banken, stoelen, en tafels. Dit wegbreken is bovendien niet gratis. Je betaalt dus veel geld om balken of gips te laten verwijderen en vervolgens moet je nog een nieuw plafond maken. Eigenlijk wil je het oude plafond dus laten zitten en gewoon een nieuw plafond maken. Met een spanplafond is dit mogelijk! Een spanplafond is een geweven doek, vaak met een coating van polyester, die onder het normale plafond wordt geplaatst. Wanneer dit doek strak wordt gespannen is dit niet te onderscheiden van een normaal plafond. Een plafond maken is op deze manier heel simpel en kost je geen extra tijd en geld. Om het doek te kunnen spannen moeten er strips aan de muren worden bevestigd. Vervolgens wordt het doek strak gespannen. Wanneer het doek eenmaal strak in de strips hangt, kan het niet meer losschieten. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het doek plotseling loslaat! Je kunt dus ook zelf een nieuw plafond maken zonder een expert in te schakelen. De strips zijn eenvoudig te bevestigen en hangen binnen een uur. Je kunt de rest van de dag dus bezig met het ophangen van het doek. Het is ook heel fijn dat dit doek volledig naadloos is. Het doek kan tot 5 meter breed zijn en vervolgens alsnog helemaal worden gladgestreken. Zorg bij het plafond maken wel dat het doek helemaal strak in de strips wordt bevestigd. Wanneer dit niet gebeurt, ontstaan er kreukels en verliest het plafond een stuk elegantie. Neem dus wel genoeg tijd om het doek helemaal strak te spannen.

Plafond maken met isolatie en licht

Een plafond maken met doek is zoals gezien een goede oplossing voor veel problemen, het is sneller, eenvoudiger, en zorgt voor minder stof en afval. Ook kun je op deze manier een plafond maken dat goed geïsoleerd is. Het huis blijft dus op aangename temperatuur. Bovendien zorgt een spandoek voor een betere akoestiek. Wanneer je in hoge ruimtes komt heb je vaak het gevoel dat je stem een beetje verdwijnt in het niets. Met name in een grote woonkamer kan het voorkomen dat je elkaar amper kunt verstaan of dat je veel last hebt van galm. Met een doek is dit probleem opgelost. Het spandoek absorbeert de geluiden en dempt deze enigszins. Hierdoor komt je stem prettiger over en heb je minder last van echo. De ruimte galmt minder waardoor deze beter geschikt is voor conversatie. Ook voor muziek is akoestiek erg belangrijk. Iedereen die een instrument bespeelt weet specifieke tonen in bepaalde ruimtes veel mooier kan klinken dan in andere. Hierom worden orkesten vaak in grote zalen gespeeld, waar de muziek mooi en vol klinkt. Met een goed plafond voorkom je dat muzikanten niet bij jou thuis willen spelen. Je zorgt dat ze alles uit hun instrument kunnen halen. Ook wanneer je zelf speelt zul je merken dat het veel leuker is als je goed kunt horen wat je vorderingen zijn. Met muziek is het veel simpeler een gezellige sfeer te creëren. Een plafond maken met licht? Dat kan ook! Achter het spanplafond kunnen lichten worden geplaatst. Deze schijnen vervolgens door het doek en zorgen voor een heel speciale ambiance. Je kunt kiezen uit allerlei verschillende kleuren, je moet er alleen voor zorgen dat de lampjes smal genoeg zijn om achter het doek te plaatsen. Je moet wel goed beseffen dat de lampjes nadat het doek is gespannen moeilijk verwijderd kunnen worden. Kies dus een kleur waar je zelf langere tijd van kunt genieten. Een plafond maken is een heel persoonlijk proces!

Zorg voor professionals!

Een plafond maken is niet eenvoudig. Als je zelf niet zo handig bent is het erg verstandig hulptroepen in te schakelen. Bij NPS plafonds vind je alle hulp die je zoekt. Deskundige werknemers staan voor je klaar om al je persoonlijke vragen te beantwoorden. Wanneer je besluit dit bedrijf in te huren komen ze bij je langs en plaatsen je tweede plafond in een handomdraai. Neem eens een kijkje op de website http://www.npsplafonds.nl/. Op de site vind je nog veel meer informatie over allerlei soorten plafonds. Ook zijn er pagina’s waarop je andere plafonds (impressies) kunt bekijken en vind je een video waarop je precies kunt zien hoe de montage van een spanplafond in zijn werk gaat. Hiernaast kun je op de website heel snel contact opnemen met een ervaren werknemer. Je hebt één aanspreekpunt, zodat je altijd weet wie je moet hebben als je toch iets wilt veranderen. Neem vandaag nog contact op.


Comments are closed.