Mens en gezondheid

Stoppen met roken? Gebruik champix!

vrijdag, 8-1-2021  

Iedere roker die wel eens een stoppoging heeft ondernomen, weet dat stoppen met roken erg lastig kan zijn. Champix is een medicatie die jou hier bij kan helpen. Nu zijn er natuurlijk heel veel fabrikanten die beweren dat zij dé oplossing hebben voor het stopprobleem en vaak valt dit dan toch weer tegen. Wat je daarbij in het oog moet houden, is dat niet iedere oplossing bij iedereen even goed werkt. Champix kan echter voor veel mensen uitkomst bieden en daarom vertellen we graag iets meer over wat dit is en hoe het werkt. 

Stoppen met roken? Gebruik champix!

Stop met sigaretten

Dat het belangrijk is om een eind te maken aan je sigarettengebruik, dat weet natuurlijk iedereen. Sigaretten hebben immers een zeer schadelijk effect op onze gezondheid. Maar we weten ook dat het gebruik ervan verslavend is en dat daardoor middelen als champix nodig zijn om een stoppoging daadwerkelijk te laten slagen. Maar om een poging succesvol te laten zijn, is het in de eerste plaats van belang dat je er zelf ook achter staat, je moet het zelf echt willen, anders zul je nooit slagen. Maar hulpmiddelen kunnen het natuurlijk wel een stukje eenvoudiger maken om de sigaret definitief in de ban te doen. Er zijn verschillende hulpmiddelen die allemaal zo hun eigen werking hebben. Champix werkt zo dat het het verlangen naar nicotine af doet nemen, het beïnvloedt daarvoor de receptoren in de hersenen. Dit klinkt enger dan het in feite is. Onze hersenen sturen natuurlijk alles in ons lichaam aan, ook onze verlangens naar bepaalde stoffen. De verslavende stof in de sigaret is nicotine, dit zal bij iedereen wel bekend zijn. Hoe sterk jouw wil ook is om te stoppen, het verlangen naar deze stof is ontzettend sterk en dat maakt iedere stoppoging zo ontzettend lastig. Het succes van champix zit dan ook in het feit dat het middel er in slaagt dit verlangen te doen afnemen.

Champix is vaak effectieve behandeling

Nicotine werkt in ons zenuwstelsel via receptoren. Het hele proces dat deze stof in ons lichaam teweeg brengt, zorgt ervoor dat er dopamine vrijkomt en dat geeft een gevoel van geluk. Door champix te gebruiken, verstoor je dit proces. Hierdoor ervaar je minder genot tijdens het roken. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je minder ontwenningsverschijnselen hebt. Het heeft eigenlijk drie functies:

  • het vermindert het verlangen naar een sigaret
  • het verlicht de ontwenningsverschijnselen
  • het verlaagt het genot van een sigaret roken

Deze drie punten maken dat het middel een effectieve bijdrage kan leveren tijdens een stoppoging. Vergeet echter niet dat champix geen wondermiddel is, net als ook andere hulpmiddelen voor stoppen geen wondermiddelen zijn. Vaak is er een combinatie van behandelingen nodig om een stoppoging te doen slagen en je moet er zelf mentaal ook klaar voor zijn. Champix is bovendien een geneesmiddel dat niet zonder recept verkrijgbaar is. Neem daarom altijd contact op met je huisarts en vraag of dit middel voor jou een goed hulpmiddel kan zijn. Heb je een recept van je arts gekregen, dan kun je dit medicijn gemakkelijk online bestellen via de online apotheek op onlinemedicijn.com.


Comments are closed.