Vakantie en Recreatie

Verken de wereld met één van de mooie Lapland reizen

zondag, 17-3-2019  

Als je de wereld wilt zien, dan moet je keuzes maken. Je kunt immers niet alles zien en dat hoeft ook niet, want lang niet alles is de moeite waard. Wat wel de moeite waard is hangt af van je eigen smaak en voorkeur. De ene persoon wordt warm van oude gebouwen en pittoreske dorpjes en de ander raakt alleen onder de indruk van imposante natuurverschijnselen. Die laatste heeft dan ook vrij weinig te zoeken in Rome en die eerst doet er goed aan om de kale vlaktes van de Outback in Australië te vermijden. Niets is dan ook objectief voor iedereen imposant of saai. Dat verschilt per persoon en zelfs één persoon kan tijdens verschillende fases in zijn of haar leven verschillende interesses hebben. Daar waar jij eerst altijd de zon opzocht en wilde relaxen, ben je later wellicht iemand die extreme weersomstandigheden en natuur opzoekt. Toch is er één natuurverschijnsel dat bijna altijd op iedereen een indruk achterlaat en dat is het Noorderlicht. Hoezeer je ook houdt van het comfort van een luxe hotel in de stad of een tentje op een camping in Drenthe, op het moment dat je het Noorderlicht aanschouwt, dan wordt je wel even stil. Natuurlijk kun je het Noorderlicht niet overal bekijken en dus is er wel een vakantie naar bijvoorbeeld Lapland voor nodig. Het kan zijn dat je daar geen trek in hebt, maar als je wel iemand bent die houdt van een avontuurlijke vakantie, dan kun je kiezen voor één van de Lapland reizen. Je hoeft natuurlijk niet per se te kiezen voor een avontuurlijke reis. Mocht je het Noorderlicht willen aanschouwen, dan kun je ook kiezen voor één van de comfortabele en volledig verzorgde Lapland reizen. Wat je doeleinde ook is, je wilt in ieder geval kunnen genieten van een fijne vakantie en je wilt het Noorderlicht natuurlijk zien. Daarom doe je er goed aan om één van de vele Lapland reizen te boeken via Xplore the North. Dit is vanwege het feit dat de reisleiders en organisatoren van de Lapland reizen zelf ook enthousiaste reizigers zijn die bekend zijn met Lapland en het Noorderlicht. Zij weten dus ook een mooie route uit te stippelen langs de mooiste plekjes in Lapland én zij weten ook precies waar en wanneer je de meeste kans hebt om het Noorderlicht te bekijken. Als je zonder meer een reis boekt en je doet dit in een periode waarin de kans op het zien van het Noorderlicht nihil is, dan is dat zonde. Helemaal als je juist vanwege het Noorderlicht een vakantie naar Lapland boekt. Daar moet dus wel direct bij gezegd worden dat Lapland reizen sowieso de moeite waard zijn vanwege het gebied zelf.

De kleinschalige en authentieke Lapland reizen van Xplore the North

Als je Lapland wilt verkennen, dan moet je dat op de juiste manier doen. Dat betekent zeker geen massatoerisme of busreizen door het landschap. Je moet er als het ware midden in staan om te genieten van de Lapland reizen. Daarom kiezen de reisleiders van Xplore the North ervoor om de reizen kleinschalig en authentiek te houden, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie. Je hebt dan ook verschillende opties zoals:

  • Een all-inclusive weekend verblijf
  • Weekverblijf
  • Een rondreis door Lapland
  • Meerdaagse Huskytocht
  • Lapland Boutique hotels

Zoals gezegd kun je het dus zo luxe of comfortabel maken als je zelf wilt.

Neem contact op voor meer informatie

Wil je meer weten over de Lapland reizen, dan kun je altijd even contact opnemen met Xplore the North via de site xplorethenorth.nl.


Comments are closed.