Nieuws

Vervangende toestemming zaken

vrijdag, 22-9-2017  

Wanneer u gescheiden bent van uw partner en u heeft samen minderjarige kinderen, dan is de kans aanwezig dat u op een gegeven moment gewezen bent op vervangende toestemming zaken. Bij bepaalde zaken die u voor uw kind moet regelen of bepalen moet u namelijk de toestemming van uw partner hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Het aanvragen van een identiteitsbewijs
  • Het inschrijven voor school
  • Bij een medische behandeling

Maar ook wanneer u samen met de kinderen naar een andere stad wilt verhuizen of voor een vakantie met de kinderen heeft u de toestemming van de andere partner nodig. Als u dit niet doet, dan kunnen daar ernstige consequenties tegenover staan. Het gebeurt echter wel eens dat uw partner weigert om mee te werken en u de toestemming dus niet geeft. In zo’n geval kunt u via vervangende toestemming zaken alsnog de mogelijkheid krijgen om dit voor elkaar te krijgen. Met uw kinderen op vakantie gaan is leuk en wanneer uw partner weigert om hierin toestemming te geven dan is dit met name jammer. Maar met medische behandelingen of het aanvragen van een identiteitsbewijs wordt dit natuurlijk een ander verhaal. De vervangende toestemming zaken is dus ook in het belang van het kind.

Meer weten over vervangende toestemming zaken

Om een aanvraag voor vervangende toestemming zaken te kunnen doen, heeft u wel een advocaat nodig. Uw partner krijgt namelijk alsnog de kans om dit aan te vechten. Ook hij of zij zal dan een advocaat moeten inhuren. Natuurlijk wilt u in zo’n geval samen werken met een advocaat die de juiste kennis en ervaring op dit gebied heeft en die vindt u op de website Vervangende-toestemming-zaken.nl. Alle advocaten die bij dit bedrijf werken hebben ervaring met vervangende toestemming zaken. Zij weten dus precies wat u wel en niet kunt verwachten op dit gebied. U kunt al contact met ze opnemen om te vragen of u überhaupt in aanmerking komt voor vervangende toestemming zaken. Hier spelen een behoorlijk aantal zaken een rol in. Bijvoorbeeld hoe nadelig het is voor uw kind dat uw partner niet meewerkt. Hierboven gaven we daarin al het voorbeeld van onder andere het aanvragen van een identiteitsbewijs voor het kind. Hij of zij heeft deze wettelijk gezien nodig wanneer hij of zij 14 jaar wordt. In zo’n situatie is een oproep doen op vervangende toestemming zaken een stuk makkelijker en succesvoller. Tenslotte staat u vol in uw recht om dit aan te vragen. Als u wilt weten waarmee u allemaal aanspraak kunt doen op vervangende toestemming zaken, neem dan zeker contact op met een van de advocaten van vervangende-toestemming-zaken.nl.

De kosten van een advocaat

Het inhuren van een advocaat staat eigenlijk bij iedereen wel bekend als een dure aangelegenheid. Is het dus wel de moeite waard om een advocaat in te huren voor de vervangende toestemming zaken? Het antwoord op deze vraag is zeker ja. Ten eerste doet u een aanvraag voor vervangende toestemming zaken niet alleen voor uzelf, maar ook voor u kind of kinderen. Daarnaast zijn er ook de nodige financieringsmogelijkheden waarvoor u in aanmerking kunt komen. Denk bijvoorbeeld aan de gefinancierde rechtsbijstand, de bijzondere bijstand of het Juridisch Loket. Wanneer u daar allemaal niet voor in aanmerking komt dan kunt u kiezen voor het vaste uurtarief of voor een vaste afspraak. Op de website kunt u hier meer informatie over vinden. Bijvoorbeeld wat de specifieke bedragen zijn waar u rekening mee moet houden. Als u genoeg verdient, zal het voor u natuurlijk geen enkele moeite zijn om een goede advocaat in te huren via deze website.


Comments are closed.