Vakantie en Recreatie

Vind rust op 50+ campings

dinsdag, 11-12-2018  

Kamperen: heerlijk. Even helemaal back to basic. Of u nou een doorgewinterde (of eigenlijk: doorgezomerde) kampeerder bent of er net aan begint: het is een vakantievorm die aan te raden is voor iedereen. Alleen… De campings van tegenwoordig zijn wellicht niet de allerfijnste plek voor senioren. Luidruchtige kinderen, feestjes tot laat in de nacht en bier dat rijkelijk vloeit – voor jeugdigen een heerlijke vakantie, maar u heeft liever rust en ruimte. Gelukkig is dat makkelijk te vinden – en wel op 50+ campings.

Waarom kiezen voor 50+ campings

Misschien wist u nog niet van het bestaan van 50+ campings af, maar ze zijn er – en ze worden steeds populairder. In beperkte mate natuurlijk, want rust blijft een van de belangrijke kenmerken. Misschien wist u er al wel vanaf, maar aarzelt u nog om naar zo’n seniorencamping te gaan. Omdat het u confronteert met uw leeftijd, bijvoorbeeld. Maar het is juist mooi dat u nog kunt kamperen als 50-plusser! Bovendien houden beweging en de frisse lucht u zo fit als een dertiger. Nog steeds niet overtuigd? Hier volgen een aantal redenen waarom 50+ campings een fijn vakantieoord zijn:

  • Rust, ruimte en regelmaat: 50+ campings zijn vaak zo gepositioneerd dat u optimaal van de natuur kunt genieten. Oftewel: er is veel ruimte. Overigens moet u daarbij niet voorstellen dat de wc op een te verre loopafstand is; daar is natuurlijk aan gedacht. Daarnaast zijn 50+ campings een oase van rust. Die dronken jongeren en schreeuwende kinderen van de inleiding zijn hier niet aanwezig. Voordat dit een negatief stuk wordt over de jeugd van tegenwoordig: jongeren en kinderen zijn natuurlijk prachtige wezens. Maar tijdens een vakantie of een weekendje weg wilt u graag rust. Een bij 50+ campings begrijpt men dat.
  • Contact met leeftijdsgenoten: fijn, toch? Misschien voelt u zich wat alleen of bent u met pensioen en mist u contact met leeftijdsgenoten. 50+ campings zijn dan de ideale oplossing! Hier kunt u op een informele manier vrienden maken en samen met anderen activiteiten ondernemen. En gelukkig bestaan tegenwoordig snelle communicatiemiddelen als Whatsapp, Facebook of Instagram, waarmee u contact kunt houden en ook na de vakantie of het weekend nog eens af kunt spreken.
  • U kunt er even uit. Verandering van spijs doet eten, zegt het oude gezegde. Even een andere omgeving kan goed voor u zijn! Dat is een reden om op vakantie te gaan – en dan is kiezen voor kamperen een goed idee, want dat houdt u fit en actief. En waarom dan kiezen voor 50+ campings? Omdat u hier vaak het hele jaar door kunt kamperen! Dus als u eraan toe bent om er in de winter eens op uit te gaan, dan kan dat. En hebt u heerlijk gekampeerd in de zomer, maar bent u nog niet klaar om naar huis te gaan wanneer de koudere temperaturen aanbreken? Dan is dat mogelijk.

Overal in Nederland genieten

Bent u aangestoken en krijgt u al kampeerkriebels? Dan is het aan te raden om eens te kijken op kgc.nl. “KGC” staat hier voor Karaktervolle Groene Campings; klinkt goed, toch? De website biedt unieke 50+ campings aan die zijn afgestemd op uw wensen. De campings zijn geselecteerd op een aantal kenmerken:

  • Goede sanitaire voorzieningen
  • Natuurlijke omgeving
  • Rust en privacy
  • Hoge gastvrijheid
  • Kleinschaligheid
  • Mooie ligging

De campings liggen verspreid over heel Nederland, waardoor er altijd wel een in uw buurt is. Van Zeeland tot Groningen – overal is iets te vinden. Dus heeft u zin in kamperen, houdt u van de natuur, bent u toe aan wat rust of wilt u nieuwe mensen leren kennen? Ga dan eens naar een 50+ camping!


Comments are closed.