Bedrijven en Bedrijfsleven

Virtual administrative assistant inhuren

donderdag, 13-12-2018  

Mijn schoonvader heft een eigen bedrijf. Dat runt hij al jaren, en hij houdt zich met alles bezig wat er binnen het bedrijf moet gebeuren. Daardoor is hij altijd ontzettend druk en soms ook erg gestrest. Hij schakelt regelmatig hulp in van zijn vriendin en zijn medewerkers, maar in drukke tijden is het bijna niet voor hem te doen. Onlangs hadden we hier een gesprek over, en ik liet hem weten dat hij ook externe hulp kan inschakelen. Hij stond daar niet erg welwillend tegenover omdat hij graag alle controle heeft over de zaken die in zijn bedrijf moeten gebeuren. Hij heeft niet eens een boekhouder om de boekhouding te doen. Dat doet hij ook allemaal zelf. Ik vroeg me af hoe hij nog toekomt aan het daadwerkelijk uitvoeren van opdrachten voor klanten op deze manier. Na dat gesprek concludeerden we dat hij echt eens een aantal externe bureaus in moet huren voor een aantal taken binnen zijn bedrijf. Bijvoorbeeld:

  • Boekhouder
  • Vastgoedadviseur
  • Virtual administrative assistant

Omdat mijn schoonvader veel beter zijn uren kan steken in het uitvoeren van opdrachten dan in administratieve taken, ben ik hem gaan helpen met zoeken. De virtual administrative assistant, die op afstand allerlei administratieve taken kan uitvoeren, vonden we via https://www.vanbergeijkofficesupport.nl/virtual-administrative-assistant/. Mijn schoonvader legt binnenkort contact met de aanbieder van de virtual administrative assistant om te kijken wat deze voor hem kan doen. We hebben zelf al een lijst met activiteiten gemaakt waarvan het handig zou zijn dat iemand anders ze kan overnemen. Hopelijk kan dat door een virtual administrative assistant, maar dat horen we binnenkort.

Meer bereiken met een virtual administrative assistant

Ik heb natuurlijk zelf ook gekeken op de website van de aanbieder van de virtual administrative assistant. Het klonk mij in de oren als een goede oplossing voor de problemen waar mijn schoonvader tegenaan loopt. Dat vond mijn vriend ook, maar mijn schoonvader moet eerst zover zijn dat hij daadwerkelijk zaken wil gaan uitbesteden. Ik denk dat hij dat wel wil, want hij wordt ook een dag ouder en zal zijn taken steeds meer moeten gaan overdragen als hij met pensioen gaat. De virtual administrative assistant kan op de achtergrond alle randzaken doen die nodig zijn om het bedrijf draaiende te houden. In dat opzicht is het ideaal een dergelijke assistent in te huren.

Boekhouding uitbesteden

Ook de boekhouding zou mijn schoonvader moeten uitbesteden. Daar zit denk ik de grootste winst. Omdat hij zakendoet in de techniek en niet zo thuis is in de financiën denk ik dat een fiscaal adviseur of boekhouder hem nog veel voordeel op kan leveren. Knap dat hij het zichzelf heeft aangeleerd, maar de uren die hij daarin steekt kan hij beter besteden aan het uitvoeren van opdrachten voor klanten. Dáár verdient hij zijn geld immers mee. Gelukkig zag hij dat ook in toen we met hem praatten over het inhuren van een paar externe krachten. Ik ben erg benieuwd of hij ook een virtual administrative assistant zal inhuren via Van Bergeijk Office Support. Ik ben natuurlijk ook nieuwsgierig naar die boekhouder. Er zijn zat boekhouders die het werk over kunnen nemen en hem kunnen wijzen op belastingvoordelen die hij misschien nu niet ziet. In dat opzicht kan het hem veel geld schelen, ondanks dat een boekhouder ook geld kost. Misschien valt hetzelfde voordeel uit een virtual administrative assistant te halen. Dan hoeft hij ook geen beroep meer te doen op zijn vriendin en zijn werknemers, maar wordt het zakendoen een stuk eenvoudiger. Met minder stress kan hij dan naar zijn pensioen toe werken.


Comments are closed.