Mens en gezondheid

Wat is een MRI scan eigenlijk?

maandag, 27-7-2015  

Privatescan - MRI ScanEen MRI scan is een scan die uw lichaam in kaart brengt. Het is een techniek die de laatste jaren steeds meer wordt toegepast in ziekenhuizen, maar ook in onze kliniek bij het uitvoeren van preventief onderzoek naar het lichaam maken wij gebruik van deze scan om uw lichaam of bepaalde gebieden in kaart te brengen. U kunt bij ons een afspraak maken als u graag wilt weten hoe uw lichaam ervoor staat. We spreken bij onze kliniek ook wel eens van een apk keuring van uw lichaam. Soms is er niets aan de hand en verlaat u met gerust hart te kliniek en soms wordt er iets ontdekt waar u tijdig iets aan kunt doen. Beide situaties zijn gunstig. U kunt natuurlijk zorgen dat u genoeg beweegt en gezond eet, maar hoe u er vanbinnen uitziet is moeilijk te zien. Hoe u zich voelt is niet alleen een optelsom van uw fysieke gezondheid maar ook van uw mentale staat en daarom kan niet iedereen op basis van zijn gevoel concluderen dat het allemaal wel in orde is. Aandacht voor uw lichaam is goed en belangrijk, maar veelal niet toereikend om op bepaalde momenten ziekten uit te sluiten. Neem dan ook geen risico en kies voor het doen van onderzoek zoals een gerichte MRI scan of een total scan. Een onderzoek doen naar uw lichaam kan op ieder moment en u kunt al binnen twee dagen bij ons terecht. Onze klinieken zijn voorzien van de beste apparatuur en natuurlijk houden wij alle ontwikkelingen op het gebied van de nieuwste technieken voor preventief onderzoek goed in de gaten. Een MRI scan laat u bij ons uitvoeren als u graag wilt weten waar u aan toe bent. Wij bieden:

  • diverse preventieve onderzoeken voor scherpe prijzen
  • de laagste prijs garantie voor het onderzoek dat u laat doen
  • een snelle behandeling waarin alle onderzoeken op een dag plaatsvinden
  • de beste artsen en technieken hebben wij tot onze beschikking
  • u kunt op ieder moment contact opnemen met onze medewerkers

De MRI scan voor hem en haar

Mannen en vrouwen hebben een ander lichaam en vrouwen hebben dan ook vaak weer kans op andere aandoeningen dan mannen. Onlangs verscheen er in het nieuws bericht over het gebrek aan onderzoek dat wordt uitgevoerd als het gaat om de verschillen die er bestaan tussen mannen en vrouwen. Het is ontzettend belangrijk dat er aan deze verschillen in de medische zorg voldoende aandacht wordt besteed omdat er nogal wat verschillen zijn! Ook de signalen die worden afgegeven door het lichaam zijn bij vrouwen vaak anders dan bij mannen. Wanneer een vrouw hartklachten heeft, dan ervaart zij andere klachten dan mannen en dat is iets wat pas recent aan het licht kwam. De medische wetenschap maakt grote ontwikkelingen door, maar we zijn er nog niet en het heft in eigen hand nemen door het laten doen van een MRI scan is dan ook een verstandige keuze. Een MRI scan kan uw lichaam goed in kaart brengen en er voor zorgen dat risicogebieden niet tot verdere problemen leiden. Er kunnen op basis van de MRI scan adviezen worden gegeven en behandelingen worden voorgeschreven. Sommige mensen vinden het belangrijk om regelmatig een MRI scan te laten doen zodat ze altijd weten waar ze aan toe zijn en zo nodig bepaalde acties kunnen ondernemen om te zorgen dat de gezondheid op peil blijft. Bij ons kunt u kiezen voor een onderzoek van het hele lichaam of voor aparte onderzoeken. De MRI scan is een zeer goede en nauwkeurige manier van onderzoek. Een apart onderzoek is meer gericht op bepaalde risicogebieden.

Risicofactoren

Wanneer er in uw familie bijvoorbeeld bepaalde klachten en ziekten voorkomen, dan is het raadzaam om eens te kijken naar onderzoeken van die gebieden. Sommige mensen hebben een verhoogd risico op ziekten omdat er een genetische factor bestaat. Er zijn gevallen bekend van vrouwen die hun borsten preventief laten verwijderen omdat de kans dat zij borstkanker ontwikkelen bijna honderd procent is. Dat is heel heftig maar het komt voor. Onze artsen zijn de beste die er zijn en voeren de MRI scan uit. Een MRI scan maakt een nauwkeurige scan van uw lichaam. Op een beeldscherm kunnen artsen vervolgens zien hoe uw lichaam er vanbinnen uitziet. Wanneer er iets wordt gevonden dat verdacht of niet goed is, dan is het belangrijk dat er stappen worden ondernomen en dat de goede keuzes worden gemaakt. Een MRI scan is niet pijnlijk. U hoeft dus niet bang te zijn voor de scan. Omdat u op een bed ligt dat in een cabine wordt geschoven, vinden sommige mensen die een MRI scan laten uitvoeren wat benauwend en mensen die niet van kleine ruimte houden kunnen dan ook wat ongemakkelijk zijn tijdens het onderzoek. Echter, onze artsen zullen er alles aan doen om u gerust te stellen en een goed gevoel te geven. Maakt u zich dus geen zorgen. De MRI scan bij ons uit laten voeren is een goede keuze en wij zorgen dat u zich helemaal op uw gemak voelt. Tijdens het onderzoek kunt u vragen stellen die u heeft over de onderzoeken, of het onderzoek dat wordt gedaan. Het is de bedoeling dat u zich tijdens deze dag, die in het teken staat van uw lichaam, goed voelt en dat u er voor zorgt dat u alles komt te weten wat u zich afvraagt.


Comments are closed.