Dieren en Toebehoren

Wat is het voordeel van een orthopedisch hondenkussen?

vrijdag, 23-4-2021  

Voor je hond heb je natuurlijk een mand of kussen, waar hij lekker op kan liggen slapen. Waarom zou je dan kiezen voor een orthopedisch hondenkussen? Dit kan voor veel honden voordelen hebben, of ze nu jong of oud zijn, ziek of gezond. Het is daarom ook niet verkeerd om je hier eens over in te lezen. Wat zijn nu de voordelen van een orthopedisch hondenkussen, waarom zou jij deze voor je trouwe viervoeter aanschaffen? We vertellen je daar graag iets meer over en je zult dan zien dat het ook voor jouw hond een goede optie kan zijn.

Belang orthopedisch hondenkussen

Het lijkt soms alsof honden op iedere willekeurige plek kunnen slapen. Natuurlijk heb je voor jouw dier een hondenmand of -kussen gekocht, maar slapen op de grond zal ook vaak genoeg voorkomen. Een orthopedisch hondenkussen kost natuurlijk wat meer dan een eenvoudig exemplaar. Waarom zou je hier nu voor kiezen als jouw hond al niet eens altijd op het gewone kussen gaat liggen? Is het de moeite en het geld wel waard? Ja, dat is het zeker. Een orthopedisch hondenkussen biedt namelijk extra ondersteuning aan de gewrichten. Je kunt het eigenlijk een beetje vergelijken met het verschil tussen matrassen voor mensen. Wij slapen zelf ook het liefst op een matras dat van een hoge kwaliteit is en de juiste ondersteuning biedt aan onze rug. Dat geldt voor honden ook, een kussen van een hoge kwaliteit zal zeker aantrekkelijker zijn om op te slapen. Koop je een orthopedisch hondenkussen, dan is de kans dus groter dat jouw hond daar op zal gaan liggen slapen. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om hiervoor te kiezen, de belangrijkste reden is dat het veel ondersteuning biedt, wat belangrijk is voor de gezondheid van jouw viervoeter.

De juiste ondersteuning in stijl

Als honden liggen te slapen, dan komt er natuurlijk druk op de gewrichten. Ze zakken immers wat in het kussen weg, waardoor de lighouding niet optimaal is. Met een orthopedisch hondenkussen verhelp je dit probleem. Deze past zich aan jouw dier aan, waardoor de ondersteuning altijd optimaal is. Dit is speciaal van belang voor honden die:

  • oud zijn
  • ziek zijn
  • te zwaar zijn
  • herstellend zijn van een operatie

Doordat er tijdens het slapen minder druk op hun gewrichten komt, kunnen ze zich beter ontspannen en rusten ze meer uit. Daardoor hebben ze als ze wakker zijn meer energie. Ook zullen ze minder gewrichtspijn hebben, waardoor het bewegen een stuk gemakkelijker gaat. Dit is natuurlijk niet alleen belangrijk voor oude, zieke en te zware dieren, ook jonge en gezonde honden kunnen hier veel baat bij hebben. Het is daarom eigenlijk voor iedere hond een goed idee om een orthopedisch hondenkussen aan te schaffen. Waar kun je deze nu kopen? Je vindt verschillende exemplaren bij The Pet Empire. Bijzonder aan al hun producten voor huisdieren is dat zij niet alleen de beste ontwerpen maken voor dieren, maar dat zij ook rekening houden met hun baasjes. Ze zorgen altijd voor mooie ontwerpen, die goed in jouw interieur passen. Als jij een orthopedisch hondenkussen kopen dat er mooi uitziet? Dan ga je dus naar The Pet Empire!


Comments are closed.