Dieren en Toebehoren

Wat is rauwmelkse kefir precies? 

dinsdag, 25-12-2018  

Misschien zegt de naam kefir je niets, maar het komt er eigenlijk op neer dat het een soort melkdrank is. Kefir komt oorspronkelijk uit de Kaukasus en is een gefermenteerde melkdrank. Rauwmelkse kefir is dus kefir waarbij de melk niet uitgebreid bewerkt wordt zoals bij bijvoorbeeld gepasteuriseerde melk wel het geval is. Rauwmelkse kefir is dus een heel stuk gezonder voor je dan bewerkte melkproducten. 

Waarom is rauwmelkse kefir zo goed voor je? 

Waarom is rauwmelkse kefir dan zo goed voor je, ten opzichte van bewerkte melkproducten? Het voordeel van rauwmelkse kefir is dus dat de melk niet uitgebreid bewerkt wordt. Dit betekent dus dat de belangrijke enzymen en andere stoffen die in melk zitten, niet mee vernietigd worden met het pasteurisatieproces. In rauwmelkse kefir is bijvoorbeeld het enzym lactase nog uitgebreid aanwezig. Dit is het enzym dat zorgt voor de afbraak van lactose. Dat houdt dus in dat ook mensen die lactose intolerant zijn en dus normaal geen melkproducten kunnen consumeren, wel rauwmelkse zuivel kunnen drinken. Ik ben bijvoorbeeld ook al bijna mijn hele leven lactose intolerant. Ik heb nooit melk kunnen drinken, yoghurt kunnen eten of kaas kunnen eten zonder een reactie te krijgen. Dat is natuurlijk ontzettend zonde, daar melkproducten boordevol gezonden voedingsstoffen zitten die het lichaam wel nodig heeft. Daarnaast zijn melk, yoghurt en kaas ook gewoon ontzettend lekker. Gelukkig ben ik recentelijk de rauwmelkse kefir van het merk Rauwpower van de Raw Milk Company tegengekomen. Omdat deze kefir geen bewerkte melk bevat, kan ik het dus gewoon drinken. Het is tevens ook nog eens erg lekker en gezond. Naast kefir van RauwPower, biedt de Raw Milk Company ook nog andere producten aan: 

  • Oerkefir 
  • Yoghurt 
  • Hangop  
  • Jus de lait 
  • Vlees 

Ik ben dus ontzettend blij dat ik de producten van de Raw Milk Company heb gevonden. Naast het feit dat ik, met mijn lactose-intolerantie, de melkproducten gewoon kan drinken, is rauwe melk ook nog eens een stuk gezonder dan bewerkte melk. Rauwe melk bevat namelijk alle gezonde voedingsstoffen, eiwitten, vetten en vitaminen die in bewerkte melk niet meer aanwezig zijn. Zo ben ik dus ook nog eens gezonder bezig. Ook heeft rauwmelkse kefir een probiotische werking. Het is dus ook nog eens ontzettend goed voor mijn darmen. Als jij nu ook rauwmelkse producten wilt proberen van RauwPower, zijn deze in natuurwinkels door het hele land te verkrijgen. Zelf ben ik woonachtig in Eindhoven en kan ik mijn rauwmelkse producten in drie verschillende winkels kopen. Zo is het dus erg gemakkelijk om een eerste stap naar een gezonder dieet te zetten. Naast fysieke winkels zijn de rauwmelkse producten van RauwPower ook te koop op verschillende boerenmarkten. Als het je toch echt niet lukt om naar een winkel of een markt te gaan, kun je ook via diverse webwinkels de rauwmelkse producten van RauwPower bestellen. 

Rauwmelkse producten zijn overal te koop 

Als je nu, net als ik, ook lactose intolerant bent en wel graag zuivelproducten wilt consumeren, kan ik je de rauwmelkse kefir van Rauwpower van de Raw Milk Company aanraden. De rauwmelkse producten van RauwPower kan ik gewoon consumeren en zijn daarnaast een stuk gezonder dan bewerkte melkproducten die je bijvoorbeeld in de supermarkt vindt. Als je meer wilt weten over rauwmelkse kefir, kijk dan op https://www.rawmilkcompany.nl/rauwmelkse-kefir/ voor meer informatie. Tevens kun je daar ook zien welke andere producten van RauwPower je nog meer kunt kopen. De producten van RauwPower zijn door het hele land verkrijgbaar in winkels en op boerenmarkten, maar ook online te verkrijgen. Kijk op rawmilkcompany.nl voor alle winkels en webwinkels. 


Comments are closed.