Bedrijven en Bedrijfsleven

Wat is voor een warmtepomp de terugverdientijd?

vrijdag, 18-1-2019  

Wat is voor een warmtepomp de terugverdientijd?Mijn vriendin en ik hebben vijf jaar geleden ons eerste huis samen gekocht. Mijn vriendin en ik wilden graag in mijn geboortestad gaan wonen. Mijn vriendin komt ergens anders vandaan, maar woonde al jaren in dezelfde regio en vind dit ook een erg leuke stad. Het is een gezellig kleine stadje met een oud centrum en daar wilden wij graag gaan wonen. De huizen zijn hier vaak wat ouder, maar de sfeer in het centrum is erg leuk. Wij vonden na een tijdje rondkijken een erg leuk hoekhuis en wilden dit huis graag kopen. Het huis was niet zo duur en precies goed voor ons beiden. Als we kinderen krijgen, dan is voor hun ook genoeg ruimte in het huis. Doordat het huis wat ouder is, is het ook niet zo energiezuinig, hier schrokken wij wel een beetje van. Wij betaalden veel meer aan energiekosten vergeleken met mijn broer die in een nieuwer huis woont. De laatste jaren hebben wij daarom veel geld gestoken in ons huis energiezuiniger maken. Er waren veel dingen die wij nog konden doen en een aanpassing is vaak niet goedkoop. Echter zorgen deze aanpassingen er wel voor dat wij minder maandelijkse kosten kwijt zijn en energiezuiniger leven. De aanpassingen zijn ook goed voor het milieu. We hebben de afgelopen jaren al veel gedaan, maar bekeken ook de optie van een warmtepomp plaatsen. We wilden wel eerst weten wat voor een warmtepomp de terugverdientijd is. Wij willen zo veel mogelijk slimme aanpassingen maken en dan is het verstandig om voor een warmtepomp de terugverdientijd te weten. Voor de andere aanpassingen wisten wij dit ook voordat wij ze deden. Daarom wilden wij eerst een website vinden om voor een warmtepomp de terugverdientijd te berekenen voordat wij er eentje zouden aanschaffen.

Via The Sunshine Company voor een warmtepomp de terugverdientijd berekenen

Wij hadden van te voren al gesproken met de gemeente over plannen voor stadsverwarming, of andere duurzame projecten. De gemeente gaf aan dat ze voor de aankomende vijf jaar nog geen plannen hadden, maar daarna kon dit veranderen. Wij wilden voor een warmtepomp kiezen als de terugverdientijd niet langer zou zijn dan tien jaar, maar hoopten op ongeveer zeven jaar. Wij hadden anderhalf jaar geleden zonnepanelen laten plaatsen en daar was de terugverdientijd ongeveer 7 jaar en wij zijn erg blij met de aanschaf van de panelen. Wij vonden al snel een aantal websites om voor een warmtepomp de terugverdientijd te berekenen. De website die wij het handigste vonden was van The Sunshine Company. Op hun website https://www.thesunshinecompany.nl/besparing-warmtepomp-berekenen/ konden wij namelijk erg gemakkelijk onze gegevens invullen. Daarna konden wij met hun tool voor een warmtepomp de terugverdientijd berekenen. De terugverdientijd hangt af van veel verschillende factoren, bijvoorbeeld wat voor soort verwarming je hebt en of je zonnepanelen hebt. Voor ons bleek voor een warmtepomp de terugverdientijd 7 jaar en daar waren wij erg blij mee. Via The Sunshine Company konden we daarna ook een warmtepomp laten plaatsen. Na een goed gesprek met dit bedrijf, besloten wij om dit te doen.

Blij met het plaatsen van de warmtepomp

Twee weken geleden hebben wij de warmtepomp laten plaatsen en wij zijn er erg blij mee. De monteurs van The Sunshine Company deden dit op een snelle en professionele manier. Doordat wij bij onze warmtepomp een terugverdientijd hebben van slechts zeven jaar, is dit voor ons een zeer goede investering. Bij The Sunshine Company kunnen ze ook veel andere duurzame projecten uitvoeren en wij vinden dit bedrijf een goede keuze.

  • Wij hebben een snelle terugverdientijd
  • De website is erg gemakkelijk
  • Ze konden de warmtepomp plaatsen
  • Ook veel andere duurzame projecten


Comments are closed.