Ondernemers en Particulieren

Wat zijn bijenbekjes?

woensdag, 25-11-2020  

Bijenbekjes, het klinkt misschien raar maar het bestaat echt, deze term. Bijenbekjes zijn enorm handig om ongedierte buiten te houden. Tijdens warme zomers komt het vaak voor dat er veel bijen of wespen rondvliegen. Deze zoeken insecten zoeken vaak een plek om een nest te bouwen. Het nadeel hiervan is is dat ze dit vaak in of aan een huis doen. Dit kan voor veel overlast zorgen, aangezien deze insecten soms behoorlijk agressief kunnen zijn. Dit wil je natuurlijk voorkomen en dat kan doormiddel van bijenbekjes.

Wat zijn bijenbekjes?

Waar plaats je bijenbekjes?

Bijenbekjes worden geplaatst in stootvoegen. Dit zijn verticale voegen die elk huis heeft. Het voordeel van deze voegen is dat ze opgehoopt vocht afvoeren. Daarnaast zorgen ze voor ventilatie in de spouw. Dit is erg belangrijk voor de gezondheid van een huis. Het nadeel is echter dat deze voegen vaak net groot genoeg voor ongedierte. Zij gaan hier een nets in bouwen. De nadelen hiervan zijn:

  • Gezondheidsrisico’s
  • Slecht voor het huis
  • Overlast

Als je een wespennest in zo’n stootvoeg hebt dan kan dit voor veel ellende zorgen. Zo kan het voor overlast zorgen. Wespen zijn immers niet erg vriendelijk. Daarnaast kunnen ze steken. Als je allergisch bent kan dit voor enorme gezondheidsproblemen zorgen. Ook is het erg slecht voor het huis. Als er een wespennest in de spouw zit dan verslechtert de ventilatie van het huis. Dit is niet goed voor de isolatie en de spouw. Er kan dan zelfs schade aan de constructie van een huis komen. Daarom is het erg belangrijk om deze voegen op een juiste manier af te dichten. Dit kan doormiddel van bijenbekjes. Een bijenbekje is een soort van klipje van metaal die je in een voeg doet. Dit klipje zorgt ervoor dat er nog steeds genoeg ventilatie is voor de spouw, maar houdt tegelijkertijd ook ongedierte buiten. Het is namelijk niet mogelijk voor insecten om door bijenbekjes heen te komen. Dit kan dus enorm veel ellende schelen. Daarom raad ik het ook altijd aan om dit product te kopen. Ook al heb je nog nooit last gehad van een nest bij jou thuis, dit kan vroeg of laat nog altijd komen. Preventie is beter dan interventie. Koop dus gewoon een aantal bijenbekjes.

Waar koop je bijenbekjes?

Je weet nu hoe belangrijk ze kunnen zijn voor de gezondheid van jezelf en van jouw woning. De vraag is, waar koop je ze. Ik heb mijn bekjes gekocht bij www.gyzs.nl. Dit bedrijf bestaat al een aantal jaar en er werken uitsluitend technische professionals. Zij maken innovatieve producten die het leven een stukje aangenamer maakt. Daar hoort ook een bijenbekje bij. Bij dit bedrijf koop je een bijenbekje al vanaf vijfentachtig eurocent! Dat is dus bijna niks. Als je bekijkt hoeveel zorgen dit kleine bedrag weg kan nemen dan is de keuze snel gemaakt. Dus, heb jij last van wespennesten in jouw spouw, of wil je dit gewoon voor zijn zodat je tijdens de zomers lekker kunt genieten? Koop dan snel een bijenbekje bij www.gyzs.nl. Zo kun je er zeker van zijn dat er geen ongewenste bezoekers in jouw spouw leven. Heb je nog vragen? Neem dan even contact met ze op.


Comments are closed.