Kinderen en Speelgoed

Wat zijn jouw favoriete gezelschapsspellen?

maandag, 19-4-2021  

In bijna ieder huishouden zijn gezelschapsspellen te vinden en dat is ook niet verwonderlijk, een spel spelen is immers een leuke manier om tijd met elkaar door te brengen! Voor jong en oud zijn er leuke spelletjes verkrijgbaar en regelmatig worden er nieuwe gezelschapsspellen ontwikkeld en op de markt gebracht. Er is daardoor voor iedereen altijd wel een spel te vinden dat helemaal in de smaak valt. Bordspellen zijn ook altijd een goede keus om cadeau te geven, helemaal aan gezinnen. Samen een spelletje spelen verbindt en het leert kinderen veel lessen.

Het nut van gezelschapsspellen

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig om na te denken over het nut van spelletjes. Je speelt ze in principe immers voor je plezier. Toch heeft het ook een heel nuttige kant en verschillende gezelschapsspellen leren je verschillende zaken. Een spel als Monopoly is bijvoorbeeld goed om te leren omgaan met geld. Geef je al je geld uit aan het kopen van een hotel en moet je daarna ergens iets betalen? Dan kom je in de problemen! Zo kun je van Monopoly leren dat het altijd verstandig is om een financiële buffer aan te houden voor noodsituaties. Een spel als Triviant leert je dan weer veel feitjes waar je anders misschien nooit van gehoord zou hebben. Het vergroot dus je algemene kennis. Gezelschapsspellen zoals Stratego of Zeeslag leren je dan weer strategisch na te denken. En met Pictionary of Hints wordt het creatieve deel van je brein aangesproken. Zo kun je van ieder soort spel dus wel iets leren. En daarbij is het voor kinderen ook niet verkeerd om te leren omgaan met winnen en verliezen, want ook in het leven kan het immers mee of tegen zitten. Zo kunnen gezelschapsspellen dus zeker nuttig zijn, naast dat het natuurlijk gewoon heel leuk en gezellig is om samen met elkaar een spelletje te spelen!

Veel keus

Er zijn dus verschillende redenen om gezelschapsspellen te spelen:

  • omdat het leuk en gezellig is
  • om te leren omgaan met winst en verlies
  • om bepaalde vaardigheden te ontwikkelen

Maar om het leuk en effectief te laten zijn, is het wel van belang dat het spel past bij de leeftijd. Met een kind van drie jaar oud hoef je bijvoorbeeld nog geen Monopoly te gaan spelen. Zoek jij een nieuw spel voor jouw gezin, maar weet je niet zo goed wat je uit moet zoeken? Neem dan eens een kijkje bij spellenrijk! Zij bieden een heel ruime keus aan gezelschapsspellen en zij hebben verschillende selectiecriteria die jou helpen om spellen te vinden die voor jullie geschikt zijn. Je kunt bijvoorbeeld selecteren op leeftijd, wat altijd goed is om te doen om zeker te weten dat de moeilijkheidsgraad niet te hoog ligt. Daarnaast kun je ook selecteren op het aantal spelers. Als jullie een gezin van vier personen zijn, dan heb je weinig aan een spel dat je met minstens zes man moet spelen, dan moet je altijd wachten tot je bezoek hebt. En zo biedt spellenrijk nog meer criteria waar je op kunt selecteren om je weg te vinden door hun zeer grote aanbod aan gezelschapsspellen!


Comments are closed.