Webdesign en Webdevelopment

Wees uw concurrentie te slim af met linkbuilding

vrijdag, 3-4-2015  

Doordat er zo veel websites zijn ontwikkeld de laatste tijd, en doordat deze vlucht niet snel zal stoppen, is het steeds moeilijker geworden om op te vallen op het internet. Het schijnt zelfs zo te zijn dat vooral kleinere bedrijfjes hier helemaal niet veel moeite in steken. Veel mensen denken namelijk dat als ze een mooie website hebben de bezoekers vanzelf wel komen. Maar niets is minder waar. Het is daarom juist voor kleinere bedrijfjes heel slim om hier wat tijd en geld in te stoppen. Het kan al snel een verdubbeling van het aantal klanten betekenen. De beste manier om uw website op te laten vallen op het internet is via zoekmachines. Vrijwel al het internet verkeer begint op zoekmachines. De websites die bovenaan in de zoekresultaten op websites zoals Google komen te staan zijn dus grotendeels de websites die bezocht worden. Als jij op pagina zes of iets dergelijks staat zijn er weinig mensen die uw site zullen aanklikken. Het mooie aan vakgebieden waar nog weinig mensen hun website hebben geprobeerd te ‘ranken’ voor zoekmachines is dat het heel gemakkelijk is om dit te doen. Er is namelijk weinig concurrentie op het web, ook al ervaart u dit misschien niet in het dagelijks leven. Dit is dus uw kans om uw concurrentie te slim af te zijn en uw klantenbestand misschien wel meer dan te verdubbelen. Dit kan namelijk gemakkelijk doormiddel van linkbuilding! Wij zullen u kort uitleggen hoe u hiermee kunt beginnen, zodat u uw website een boost kan geven.

Hoe werken aan de linkbuilding van uw website?

De meeste gebruikte zoekmachine is Google, daarom richten wij ons nu om te beginnen alleen op deze zoekmachine. Elke zoekmachine heeft zijn eigen eisen, dus bij alle zoekmachines hoog staan is een enorme klus. Google waardeert alle website met een cijfer van nul tot tien. In het behalen van dit cijfer kan linkbuilding een grote rol spelen. De kern van linkbuilding is dat je links naar jou website op andere websites moet plaatsen. Dit wordt door linkbuilding experts het plaatsen van backlinks op externe sites genoemd. Doordat de zoekmachine Google heel erg intelligent is geworden gedurende de afgelopen jaren zijn er weinig shortcuts waarmee je de algoritmes te slim af kan zijn. In essentie komt het er gewoon op neer dat een natuurlijke website het hoogst komt in Google. Zorg er dus voor dat alle dingen die u met linkbuilding doet zo natuurlijk mogelijk lijken. Ga dus niet op allemaal willekeurige websites uw link plaatsen, dit is een streng verboden methode en uw website kan hiervoor zelfs verbannen worden van de zoekmachine. Een meer natuurlijke oplossing zou zijn om enkel uw weblink te plaatsen op websites die overeenkomen met uw onderwerp. Het gaat dus vooral om de kwaliteit van de weblinks dan om de kwantiteit bij linkbuilding. Wilt u zelf aan effectieve linkbuilding gaan doen? Zorg er dan voor dat u zich er goed in verdiept, want zoals u heeft gelezen kunnen sommige acties juist tegenwerken in plaats van meewerken. Wij hebben hier enkele do’s en don’ts op een rijtje gezet voor u:

 • Analyseer goed van te voren hoe u te werk gaat, ga niet ineens dingen doen.
 • Maak kwalitatief goede links aan, het gaat namelijk niet alleen om de kwantiteit.
 • Let goed op de samenstelling van uw artikelen, er moet juist een precies aantal keywords in zitten, het gaat niet om zo veel mogelijk.
 • Zorg ervoor dat u goede inhoud plaats op uw website. De ideale situatie bij linkbuilding is dat uw website zo interessant is dat andere websites er uit zichzelf naartoe linken, in plaats van dat je ze moet vragen of aan linkruilen moet doen.
 • Zoek actief naar linkpartners. Zolang het een win situatie is, is er niets mis mee.

Als u dit goed en efficiënt wilt gaan aanpakken dan heeft u een goed plan nodig en veel tijd. Het is namelijk niet erg moeilijk om aan linkbuilding te doen, maar het kost wel heel veel tijd. Houd hier dus rekening mee.

Maar hoe begin ik nou echt?

Tot zo ver lijkt het nog een grote warboel van allemaal informatie over linkbuilding. Als u geen of weinig verstand heeft van internet marketing en linkbuilding dan is het heel moeilijk om hier wijs uit te worden. Wij hebben daarom bij Middel Road een linkbuilding plan van aanpak opgezet. De stappen die u hiervoor moet doorlopen zijn:

 • Begin met het selecteren van de zoekwoorden die voor uw website relevant zijn.
 • Besteed daarna wat tijd aan het bestuderen en in kaart brengen van de concurrentie waar u mee te maken heeft. Hierop kunt u in de toekomst inspelen.
 • Zorg ervoor dat u alleen maar kwalitatief goede inhoud heeft op uw website.
 • Begin daarna met speuren naar externe websites waar u uw weblink op kunt plaatsen.
 • Ga daarna over op het verspreiden van de informatie die u op uw website heeft om interesse te creëren voor wat u aanbied.
 • Houd gedurende het hele proces uw resultaten bij door te kijken naar het aantal doorklik links en bezoekersaantallen.

Als u begint met het volgen van dit stappenplan dan bent u al een heel eind. Als u weinig concurrentie heeft dan kan het goed zijn dat u na deze stappen na zeer korte tijd al bovenaan staat in de zoekresultaten van Google.


Comments are closed.