Bedrijven en Bedrijfsleven

Wist je dat je een voorlopig koopcontract gewoon kunt downloaden?

donderdag, 7-5-2020  

Als je op dit moment je huis in de verkoop hebt staan, of van plan bent dat te gaan doen, dan is het goed om te weten dat je een voorlopig koopcontract gewoon kunt downloaden. Via de website van Rocket Lawyer namelijk. Deze website is opgezet door juristen en je kunt er allerlei soorten contracten en overeenkomsten downloaden en direct uitprinten, en dat in veel gevallen helemaal gratis! Dat zit namelijk zo. Als je vaak dat soort officiële contracten of overeenkomsten nodig hebt dan kun je bij Rocket Lawyer een abonnement afsluiten. Voor een vast bedrag per maand heb je onbeperkt toegang tot al deze documenten, zoals zo’n voorlopig koopcontract of een huurovereenkomst, en kun je er dus zoveel personaliseren en op je computer opslaan als je maar wilt. Dit abonnement is perfect voor mensen of bedrijven die geregeld contracten en overeenkomsten afsluiten en flink op deze kosten willen besparen. Dit soort contracten moeten namelijk allerlei belangrijke onderdelen bevatten om ze rechtsgeldig te maken, en daarom kloppen veel mensen daarvoor bij een jurist of advocaat aan. Dit loopt natuurlijk flink in de kosten, en dan kun je echt beter een abonnement nemen bij Rocket Lawyer. Dit is niet alleen vele malen goedkoper, maar het is ook nog veel makkelijker en sneller. Doordat dit abonnement echter een gratis proefperiode heeft kun je het gerust afsluiten om gratis dat voorlopig koopcontract te downloaden, en daarna weer op te zeggen. Op die manier heb je het document gratis, en als je verder niks meer nodig hebt kun je het abonnement (waar je nog niks voor betaald hebt) gewoon weer opzeggen. 

Je voorlopig koopcontract personaliseren

Als je bij Rocket Lawyer terecht bent gekomen omdat je zo’n voorlopig koopcontract gratis wil downloaden, dan zul je merken dat je het document eerst moet personaliseren voordat je het kunt uitprinten. De persoonlijke gegevens van zowel jou als de koper van je huis moeten er namelijk op staan, plus uiteraard het adres, de overeengekomen prijs, de datum, etcetera. Pas na het invullen van al deze gegevens kun je het voorlopig koopcontract downloaden en opslaan op je computer. Het is nu gepersonaliseerd en je kunt het (uiteraard in tweevoud!) uitprinten om door beide partijen te laten ondertekenen. Dit laatste is heel belangrijk! Als je een contract namelijk niet in tweevoud uitprint en laat ondertekenen is het niet rechtsgeldig. Elke partij moet een exemplaar met beide handtekeningen meekrijgen.

Gratis contracten en overeenkomsten downloaden

Bij Rocket Lawyer kun je niet alleen terecht voor zo’n gratis voorlopig koopcontract. Ze hebben namelijk nog veel meer officiële contracten en documenten beschikbaar, zoals:

  • Een huurovereenkomst
  • Een verwerkersovereenkomst
  • Diverse typen arbeidscontracten
  • Een samenlevingscontract
  • Diverse zakelijke contracten

En voor al deze contracten geldt, net zoals bij het voorlopig koopcontract, dat je ze in de proefperiode van je abonnement gratis kunt downloaden. Vind je het toch niet zo fijn om een abonnement af te sluiten maar heb je toch eenmalig een contract of overeenkomst nodig? Dan kun je deze ook gewoon krijgen tegen betaling van een kleine bijdrage. Dan hoef je niet bang te zijn dat je het abonnement vergeet op te zeggen, maar heb je wel het contract dat je nodig had. 

https://www.rocketlawyer.com/nl/nl/


Comments are closed.