Vakantie en Recreatie

Zin in een actieve vakantie? Ga sneeuwschoenwandelen!

vrijdag, 3-2-2017  

Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor een actieve vakantie in de natuur. Ze willen niet meer alleen uitgestrekt op een warm strand liggen en bruin bakken, maar lekker in beweging blijven. Er zijn natuurlijk veel verschillende manieren om van een natuurlijke omgeving te genieten en actief te zijn. Ieder van deze mogelijkheden heeft zo zijn voor- en nadelen. Wie houdt van winters weer en besneeuwde bergtoppen kiest waarschijnlijk voor skiën, snowboarden of langlaufen. Hoewel deze sporten zeker actief zijn, zijn dit niet altijd de beste manieren om rustig van de omgeving te genieten. Vaak is het op de pistes erg druk en als je naar beneden suist, flitst de natuur aan je voorbij. Bovendien is het voor de meeste van deze wintersporten noodzakelijk om lessen te nemen. Heel laagdrempelig zijn ze daardoor niet. Het kost aardig wat tijd om ze onder de knie te krijgen en zelfs dan is er nog een flinke kans op ongelukken, zoals wel blijkt uit de bekende ‘gipsvluchten’. Voor wie wel graag op een actieve manier van de besneeuwde bergen wil genieten, is er gelukkig ook een minder moeilijk en gevaarlijk alternatief: sneeuwschoenwandelen! Bijna iedereen met een gemiddelde conditie kan in een mum van tijd het sneeuwschoenwandelen onder de knie krijgen, want eigenlijk is het gewoon wandelen met sneeuwschoenen aan. Toch is het goed om dit onder begeleiding te doen, zodat dit zo gemakkelijk mogelijk gaat. Er is wel degelijk een techniek die het voortbewegen door de sneeuw vergemakkelijkt. Een ander voordeel van sneeuwschoenwandelen onder begeleiding is dat u sneller de mooiste routes en plekjes vindt. Ook kan een ervaren begeleider beter inschatten waar u wel en niet kunt lopen, met het oog op eventueel lawinegevaar, en u voorzien van de juiste maatregelen om uw veiligheid te waarborgen. Bent u nieuwsgierig geworden naar zo’n vakantie en wilt u op zoek gaan naar goede begeleiding? Kijkt u dan eens op de website van Roy van Langen. Deze alpinist, personal trainer en expert op het gebied van sneeuwschoenwandelen organiseert regelmatig begeleide reizen, die perfect zijn voor iedereen die kennis wil maken met deze activiteit. Deze link: http://www.royvanlangen.nl/sneeuwschoenwandelen/ brengt u snel naar de juiste pagina. Wilt u eerst een kort overzicht van de voordelen van sneeuwschoenwandelen met Roy van Langen? Leest u dan verder. In de volgende paragraaf zullen wij deze voor u op een rijtje zetten.

De voordelen van sneeuwschoenwandelen op een rijtje gezet

Bent u een groot liefhebber van wandelen in de natuur en lijkt het u fantastisch om tijdens uw volgende vakantie door de besneeuwde bergen te lopen? Dan zou sneeuwschoenwandelen met Roy van Langen wel eens iets voor u kunnen zijn! Hieronder hebben wij enkele voordelen van sneeuwschoenwandelen met deze begeleider voor u op een rijtje gezet.

  • Eenvoudig te leren
  • Persoonlijke begeleiding
  • Dichtbij de natuur
  • Actief en toch ontspannen!

De witte wereld in

Wilt u graag eens gaan sneeuwschoenwandelen? Dat is het boeken van een reis bij Roy van Langen een geschikte manier om dit eens te proberen. Deze laagdrempelige vorm van wintersport kunt u eenvoudig aanleren en er zijn weinig fysieke risico’s aan verbonden, zeker niet als u professionele begeleiding heeft. Roy van Langen heeft veel ervaring opgedaan met zulke reizen en treft de juiste maatregelen om u te beschermen tegen de risico’s van bijvoorbeeld lawines. Daardoor bent u in staat om heel dichtbij de natuur te zijn. Sneeuwschoenwandelen is een goede keuze voor wie op zoek is naar een actieve vakantie waarbij er toch tijd is om te ontspannen. Bezoek snel de website voor meer informatie!


Comments are closed.