Bedrijven en Bedrijfsleven

Zonnepanelen huren: wat zijn de voordelen?

zondag, 17-1-2021  

Wist jij dat naast kopen ook de mogelijkheid van zonnepanelen huren bestaat? Maar waarom zou je nu voor huur kiezen? Daar willen we hier graag wat meer over vertellen. Er zijn namelijk verschillende voordelen voor huur aan te wijzen en het is daarom jammer dat er nog niet meer mensen op de hoogte zijn van deze optie. zonnepanelen huren biedt voor heel veel huishoudens mogelijkheden, helemaal als je het regelt via hallostroom. Graag vertellen we jou hier wat meer over.

Je hoeft bijna niets zelf te regelen

Een groot voordeel van het kiezen voor zonnepanelen huren is dat je eigenlijk bijna niet zelf hoeft te regelen. Dat is natuurlijk een groot pluspunt voor veel mensen. Als je nadenkt over het plaatsen van panelen op je dak, dan komen er veel vragen op je af, zoals:

  • welk merk is de beste keus wat betreft prijs, maar ook wat betreft opbrengt?
  • welk installatiebedrijf kan ik het beste inschakelen voor het aanleggen van de panelen?
  • moet ik ook een verzekering afsluiten tegen zaken als hagelschade?
  • wat voor onderhoud moet er uitgevoerd worden en kan ik dit zelf doen of moet ik dit laten doen?

Dit zijn allemaal vragen die je aan de kant kunt schuiven op het moment dat jij kiest voor zonnepanelen huren via hallostroom. Zij regelen dit namelijk allemaal voor jou! Hoef je dan helemaal niets zelf te doen? Je moet natuurlijk zelf je aanvraag naar hen versturen, waarbij je aangeeft wat jouw jaarlijkse verbruik ongeveer is en wat je adres is. Zij kunnen dan voor jou berekenen hoeveel exemplaren er op je dak gelegd moeten worden om jouw energieverbruik te kunnen compenseren. Hiervoor sturen ze jou een offerte met daarin ook de maandelijkse huurprijs. Kies jij voor zonnepanelen huren via dit bedrijf? Dan regelen zij vervolgens alles voor jou. Door hun kennis op dit gebied, weten zij precies welk merk de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft. Hun monteurs regelen de installatie en zij verzorgen ook het onderhoud. Bovendien zit de verzekering tegen bijvoorbeeld hagelschade gewoon in de huurprijs inbegrepen. Het enige dat jij nog moet doen, is bij jouw verzekeraar nagaan of jouw polis voor brandschade aangepast moet worden.

zonnepanelen huren levert besparing op

Bovenstaande punten zijn natuurlijk goede redenen om te kiezen voor zonnepanelen huren, maar voor veel mensen zal toch ook het financiële plaatje zwaar meewegen. Een groot voordeel van huur is dat je niet in één keer te maken krijgt met een grote investering die je moet doen voor de aankoop van de panelen. In plaats daarvan betaal je maandelijks een bescheiden bedrag, wat je terugverdient door de besparing op je energierekening. zonnepanelen huren stelt jou dus in staat om zonder grote investeringen te hoeven doen toch je eigen stroom op te wekken en zo je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Het kost je in feite eigenlijk niets, sterker nog: vaak zal de besparing op je energierekening hoger uitvallen dan de huurkosten! Dat en de hierboven genoemde redenen maakt zonnepanelen huren via hallostroom dus heel erg aantrekkelijk en zeker de moeite van het overwegen waard!


Comments are closed.